изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:50 EEST
ПОЛСКИ ФИЗИК ИМА КОЛЕКЦИЯ ОТ 40 000 ПЛАКАТА    
Култура23 от тях в областта на джаза са представени в изложба, която откри вчера в Добрич генералният консул на Република Полша във Варна Виеслав Новицки

Галерия "Плакат" от град Краков, Полша, гостува в Добрич с експозиция, която бе открита вчера в младежкия дом "Захари Стоянов". Тя представя 23 джазови плаката от 60-те години на миналия век до днес на изтъкнати графици като Роман Каларус, Ян Савка, Рафал Олбински и др.
Изложбата бе открита от генералния консул на Република Полша във Варна Виеслав Новицки. Присъстваха още кметът Детелина Николова, зам.-кметът Ваня Балчева, шефката на дирекция "Хуманитарни дейности" Марияна Попова и др.
Галерия "Плакат" е собственост на родения през 1945 г. Кшищоф Дидо, който по образование е физик. Той притежава колекция от около 40 000 плаката. От 1980 г. организира изложби в Полша и чужбина, като досега са реализирани повече от 300. Издател е и на многобройни каталози. През 1985 г. Кшищоф Дидо създава галерия "Плакат", която е единствена по рода си в Полша.

 


Сходни връзки

ПОЛСКИ ФИЗИК ИМА КОЛЕКЦИЯ ОТ 40 000 ПЛАКАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди