изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:25 EEST
ПАРЛАМЕНТЪТ ОТМЕНИ МАТУРИТЕ ДО 2006 ГОДИНА    
Политика Вчера НС отмени матурите до 2006 г. Според закона за народната просвета, приет от депутатите, зрелостниците ще полагат 2 матури - по български език и литература и по избран от тях предмет. Това се отнася за випуск 2006. Зрелостниците от випуск 2004 и 2005 няма да полагат матури.

Миналата година родители и ученици осъдиха просветното министерство заради решението за матурите, взето в последния момент.
Народните представители отхвърлиха предложението на юриста Любен Корнезов от КБ средният общ успех да бъде вписван в дипломите. Депутатът протестира и срещу неспазването на правилника на НС, според който всички законопроекти трябва да бъдат подложени на гласуване в пленарната зала. Четиримата червени депутати, които гласуваха против приемането ни в НАТО, ще внесат днес в деловодството на НС предложение за изтегляне на българските войски от Ирак.Те няма да се подчинят на официалната позиция на БСП за продължаване на мисията на българския контингент в Кербала.

Истинска битка се разрази в кулоарите на НС между оз. ген. Любен Петров и младия лидер на столетницата Сергей Станишев. След кратка закрита оперативка страстите бяха овладени. Според антинатовеца професор Андрей Пантев НС не проявява мъжество да поправи авантюрата и да преформулира мандата на българския контингент. Говорителят на левицата Ангел Найденов сподели пред медиите, че всеки има право на мнение и няма разкол в червените редици. Четиримата антинатовци ще изчакат днешното заседание на Парламентарната комисия по външна политика, на която министър Свинаров ще докладва за обстановката в Кербала и за мерките, предприети от Министерството на отбраната за сигурността на българските войски в Ирак.

От Новото време прочетоха декларация, в която изразиха позицията си в най-бързи срокове и след консултации на всички парламентарни сили да бъде избран бъдещият омбудсман. От управляващите предложението за граждански защитник е на писателя–депутат Кирил Милчев. От СДС предлагат бившия конституционен съдия Станислав Димитров, а предложението на левицата е за Любен Корнезов.
Законът за омбудсмана е приет преди 3 месеца, но консултациите между политическите сили за обсъждане на кандидатурата все още не са започнали. Избирането на граждански защитник е едно от изискванията ни за членство в ЕС.

Ивелина ОПРИКОВА, спец. кор. на НДТ в Народното събрание
 


Сходни връзки

ПАРЛАМЕНТЪТ ОТМЕНИ МАТУРИТЕ ДО 2006 ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди