изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:41 EET
"ПЕШЕХОДКО" СЪБРА ПРИЯТЕЛИ НА ЮБИЛЕЙ    
Образование10 години от създаването си отбеляза вчера сдружение "Пешеходко" в Добрич. Членове на организацията са всички детски градини в града, а основната идея е опазване живота на децата на пътя, подчерта Стоянка Бочева - управител на сдружението. На срещата по повод годишнината вчера присъстваха представители на детски градини и КАТ от Добрич, Шумен, Ямбол, Сливен, Плевен.

"Искаме повече да няма черна статистика и да няма жертви по пътищата" - подчерта още Ст. Бочева. Тя посочи, че обучението на децата изисква нагледност и организирането на игри. Сдружение "Пешеходко" е изготвило програма за безопасност на децата при бедствия, аварии и катастрофи.
"Малките деца не виждат колите, те са импулсивни и могат да се откъснат от ръката на възрастния човек до тях" - заяви Нели Костова, директор на детска градина N 9 в Добрич.
Сред проявите, организирани от "Пешеходко" през тези десет години, са състезание по безопасност на движението по пътищата, квалификации на учители да обучават децата в тази област, семинар, конкурси за детски рисунки. По инициатива на сдружението кукленият театър "Дора Габе" е създал и спектакъла "Приказка за правилата", който е на същата тематика.
 


Сходни връзки

"ПЕШЕХОДКО" СЪБРА ПРИЯТЕЛИ НА ЮБИЛЕЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди