изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:00 EEST
ДЕЦА РИСУВАТ ДЕЦА НА 7-МЕТРОВ ФРИЗ    
КултураФризова композиция от човешки фигури на деца на тема "Деца почистват земята" нарисуваха вчера ученици от СОУ "Св. Климент Охридски" в Добрич. Това е една от проявите, с които възпитаниците на училището отбелязват Деня на земята - 22 април.

Авторите на фриза са ученици от паралелките по изобразително изкуство от 1 до 8 клас. Те рисуват децата в естествения им ръст. За това част от първокласниците са и модели. Фигурите на фриза показват някакво движение - в момент на подаване на цвете, дете с метла и др., обясни преподавателката по изящни изкуства в училището Гинка Димова. Фризът е разположен в един от светлите коридори в СОУ "Св. Климент Охридски", той ще бъде довършен в следващите дни. Освен фриза, ученици рисуваха по двама и на единични пана - също фигури на деца.
По повод Деня на земята вчера в коридор на училището бе направена и изложба на аранжирани от ученици цветя. Подготвени са и специални материали по проект "Опазване на околната среда", който СОУ "Св. Климент Охридски" реализира съвместно с община Добрич. Това са еконаръчник и материали за разделното събиране на отпадъците, които се раздават на ученици и учители. Вчера се проведе и открит урок по тенис - по проект, който училището реализира съвместно с Министерството на младежта и спорта и тенисклуб "Изида". Снощи пък концерт изнесоха ученици от 9-и музикален клас.
Денят на земята ще е повод за още няколко прояви. Днес ще се проведе киноложка изложба, на която учениците ще представят своите домашни любимци. Тази вечер в 18. 30 часа възпитаници на музикалните паралелки ще представят концерт-спектакъла "Музата любов". Той ще е в залата на младежки дом "Захари Стоянов". В събота пък СИП-овете по екология в СОУ "Св. Климент Охридски" ще бъдат екскурзоводи в добричкия зоопарк. Досега те са учили какво трябва да разказват на посетителите, а сега ще го покажат на практика.
 


Сходни връзки

ДЕЦА РИСУВАТ ДЕЦА НА 7-МЕТРОВ ФРИЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди