изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:38 EEST
Тамаш Аян вади щангистите ни от Олимпиадата?    
СпортПрезидентът на Световната федерация по вдигане на тежести Тамаш Аян заплаши, че ако Гълъбин Боевски продължи да го съди, той ще промени наказанията на тримата български тежкоатлети, лишени от състезателни права, предаде радио "Спорт". Боевски бе наказан за 8 години, а Златан Ванев и Георги Марков - с по 18 месеца.
При положение, че Боевски продължи делото, което бе заведено преди седмица, Аян ще го накаже до живот, а другите двама щангисти ще бъдат лишени от право да се състезават за 2 години. Съществувала вероятност дори българският национален отбор да бъде изваден от Олимпиадата в Атина през лятото.


"Ще съдя Тамаш Аян до дупка! Той няма право да отмени наказанието, което веднъж е наложил. Не може за толкова кратко време отново да свика Изпълком и отново да наложи такива наказания", коментира самият Боевски.
"Аз искам само да попитам: ако Международната федерация не се страхува от едно дело, какво ги притеснява, че един българин ще тръгне да ги съди? Защо трябва да коментираме тези случик, след като тях това не ги притеснява? Сигурен съм, че за да се стигне дотук, те се притесняват от едно дело...", добави той.
"Не мога да се чувствам виновен, за евентуалното изваждане на националния отбор от Олимпиадата. Бих искал да попитам, защо не излезе националния отбор и не каже: ние ще бойкотираме първенството, докато не опростят наказанията на тримата ни състезатели? Такова твърдение ми се струва глупаво.", заяви той.
"Струва ми се тъпо твърдението на Международната федерация, че трябва да спре някой да я съди. Те по този начин могат да притискат, когого си искат", заяви Боевски.
Президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Антон Коджабашев заяви, че ако Гълъбин Боевски заведе дело срещу Международната федерация, българската ще се разграничи от този акт на състезателя.
Министърът на младежта и спорта Васил Иванов-Лучано сподели пред БНТ, че от българска страна е направено всичко необходимо за тримата щангисти.
"Личната преценка на Гълъбин Боевски е много важна, дали той ще заведе дело. Наистина има опасения, че ако се заведе дело, тъй като са уличени трима щангисти, отборът може да бъде изваден от Олимпиадата", заяви министър Васил Иванов.

"Топспорт"
 


Сходни връзки

Тамаш Аян вади щангистите ни от Олимпиадата? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди