изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:09 EEST
РУМЪНИЯ ЗАКРИ ВОЕННОВЪЗДУШНАТА СИ БАЗА КРАЙ КОНСТАНЦА    
НовиниРумъния ненадейно закри военновъздушната си база, разположена до курорта Констанца, предаде италианската агенция ANSA.

Официалното съобщение за закриването на базата, оповестено няколко седмици след приемането на Румъния в НАТО, звучи твърде странно, като се има предвид че тя бе използвана в продължение на пет месеца от американските сили като въздушен мост към Близкия Изток в началото на войната в Ирак.

Тогава американската армия инвестира 20 милиона долара за модернизацията на базата. Румънският генерал Джордже Катрина заяви по този повод, че “базата и инвестициите ще бъдат запазени” и, че ще бъдат преместени само персоналът и част от самолетите, тъй като издръжката на базата е много скъпа. Румъния ще остане в очакване на решението на президента Буш за очакваното дислоциране на американските бази в Европа на Изток, изтъкна говорител на румънското министерство на отбраната. Румънският печат писа още в началото на годината, че базата край Констанца от есента ще стане постоянна база на американските войски.

Фокус
 


Сходни връзки

РУМЪНИЯ ЗАКРИ ВОЕННОВЪЗДУШНАТА СИ БАЗА КРАЙ КОНСТАНЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди