изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:04 EEST
НАШИ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ЩЕ РАБОТЯТ В ИТАЛИЯ    
ОбществоЗапочва набирането на медицински сестри, които ще работят в Италия, съобщиха от дирекция "Бюро по труда" в Добрич.

То е в съответствие с подписания в началото на месеца договор за сътрудничество между Агенцията по заетостта на МТСП и Агенцията по труда на регион Ломбардия. На работа там ще бъдат наети 50 български медицински сестри. Кандидатките трябва да са с дипломи, издадени след 1995 г. Ако те са след 3-годишен курс на обучение, трябва да имат 3-годишен трудов стаж по специалността. За кандидатите с университетски дипломи с 4-годишно обучение не е задължително доказването на трудов стаж.
Подборът на кандидатите ще бъде извършен от италианска страна. Ободрените ще бъдат включени в курс по италиански език, който ще се проведе в България или Италия. Трудовите договори ще са с продължителност 24 месеца, на медицинските сестри са осигурени обзаведени жилища, за които ще плащат по ниски наеми. Кандидатките трябва да положат задължителен за чужденците изпит в Италия за получаване право за упражняване на професията. От италианска страна е осигурен безплатен курс на обучение по правната уредба, сигурността на работа и технически италиански език.
Документи ще се приемат до 30 април в Агенцията по заетостта в София - бул. "Дондуков" N3. Повече информация кандидатките могат да получат в дирекция "Бюро по труда" в Добрич.

 


Сходни връзки

НАШИ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ЩЕ РАБОТЯТ В ИТАЛИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди