изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:59 EEST
ОТ 15 МАЙ ЩЕ СЕ ПРИЕМАТ МОЛБИ ЗА ЕНЕРГИЙНИ ПОМОЩИ    
ОбществоОт 15 май дирекциите "Социално подпомагане" в областта ще започнат приемането на молби-декларации от социално слаби граждани за отпускане на енергийни помощи за следващия отоплителен сезон.

Това е една от промените в Наребдата за условията и реда за отпускане на целеви помощи за отопление, обнародвана преди дни в Държавен вестник, каза за НДТ директорът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" в Добрич Снежана Ванкова. За предния отоплителен сезон докуметите се приемаха от 1 юни. Според друга промяна, повече лица с увреждания ще попаднат сред правоимащите на този вид помощи, тъй като е предвиден коефициент 2,7 за лицата с трайна неработоспособност 90 и над 90 процента. Получилите заповеди за отпускане на енергийна помощ лица ще могат да я представят пред избраните от тях търговци до края на 2004 г. До сега срокът бе три месеца след издаването на заповедта. В наредбата е регламентирано още, че лицата, които желаят да се отопляват с дърва, но няма нужните количества, ще бъдат насочвани към друг вид твърдо гориво - въглища или брикети.
 


Сходни връзки

ОТ 15 МАЙ ЩЕ СЕ ПРИЕМАТ МОЛБИ ЗА ЕНЕРГИЙНИ ПОМОЩИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди