изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:33 EEST
КОНФЕРЕНЦИЯ НА ПРЕЧИСТВАНЕТО ЗА БСП    
ПолитикаАко на парламентарните избори отидем разцепени, както на местните избори, резултатите ще бъдат същите, каза Ясен Пенчев. Добричките социалисти искат България да оттегли контингента си от Кербала



Като конференция на пречистването определи проведената вчера отчетно-изборна конференция на БСП в Добрич главният секретар на Висшия съвет на БСП и член на изпълнителното му бюро Димитър Дъбов. Той, както и депутатът и член на ВС на БСП Стефан Данаилов, бяха гости на форума.
Д. Дъбов държеше да уточни, че конференцията не е свикана от ВС на БСП, а по решение на Общинския съвет на БСП. Което значи, че не сме тук, за да сваляме или избираме Ясен Пенчев, тук нямаме виждане за избора на председател, добави той. Според Д. Дъбов конференцията е била концентрирана върху резултатите от местните избори, върху участието на членовете на ръководството и социалистите при провеждането им. Препоръката ни бе да воюваме с политическите опоненти, а не вътре в партията, каза още той. И поясни, че с провеждането на конференцията уставните наказания - сваляне на политическото доверие, които бяха наложени на някои членове на БСП в Добрич заради работа в полза на други кандидатури на местните избори, автоматично отпадат. Убеден съм, че с тази конференция ще стартира процесът на единодействие в БСП в Добрич, каза още той.
Желанието на всички изказали се на конференцията 19 делегати е било да се прави опит за консолидация на мненията и на групите в Общинския съвет на БСП, каза общинският председател на БСП Ясен Пенчев. И добави, че има възможност преди най-съществената подготовка за парламентарните избори да се търси консолидация и обединение. Ако влезем разцепени на парламентарните избори, както на местните, резултатите ще бъдат същите, заяви Я. Пенчев.
В изказванията на вчерашната конференция е имало упреци към ръководството на партията и индиректно към отговарящия за Добричка област депутат Стефан Данаилов дали кандидатурата на Евтим Костадинов за кмет на Добрич е била правилната, дали е имало намеса на Висшия съвет на БСП за определянето й, обясни пред журналисти С. Данаилов. Според него, пленумът, на който са били отчетени резултатите от местните избори, е бил по-темпераментен в сравнение с вчерашната конференция. Удовлетворен съм от това, което стана на конференцията, защото имаше хора, които искаха да си изкажат болката. Хората и от едната, и от другата страна бяха откровени, каза Стефан Данаилов. Според него, добре би било, ако двете разнодействащи групи в БСП-Добрич се обединят. Много ми се иска резултатът от тази конференция да бъде добър, каза Стефан Данаилов на пресконференция преди да отпътува към Ген. Тошево.
Социалистите от Добрич са изказали становища на конференцията вчера, че са за оттегляне на българския контингент от Ирак. Относно искането на четирима депутати от Коалиция за България за оттегляне на контингента ни от Кербала, Д. Дъбов обясни, че от тях само един е член на БСП. Парламентарната група имала дълъг разговор с тях. Аргументите им са солидни, но ние сме наясно, че България има поети външнополитически ангажименти и това, което ще се прави, трябва да е добре обмислено и да не накърнява интересите на България, каза Д. Дъбов. Сигурно и на руското правителство е трудно да поддържа контингент в Чечня или на турското да се справя с кюрдите, или на испанското - с ЕТА, поясни в заключение той.
 


Сходни връзки

КОНФЕРЕНЦИЯ НА ПРЕЧИСТВАНЕТО ЗА БСП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди