изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:28 EEST
КОРДОН ПОЛИЦАИ ПАЗИ РОМАН ГЕОРГИЕВ В “СТАРИЯТ ДОБРИЧ”    
СпортИзпълнителният директор на ПФК “Добруджа” Р. Георгиев получил заплахи от фенове. Из Добрич са разлепени афиши, които целят прогонването на Величко Найденов. От “Бургелов” можели да съдят “Добруджа” за 100 000 лева. Феновете днес щели да присъстват на сесията на Общинския съвет

Засилена полицейската охрана имаше вчера около канцеларията на футболния клуб “Добруджа”, която се помещава в гостилницата в "Старият Добрич". За да влязат, журналистите трябваше да се легитимират с картите си, а как ли са влизали тези, които са искали да обядват? Изпълнителният директор Роман Георгиев заяви на пресконференция, че са получили заплахи от феновете и затова бяха се барикадирали като в Кербала.
Запалянковците на отбора се бяха събрали пред сградата и мълчаливо протестираха. Из Добрич бяха залепени големи жълти афиши, на които пише: "Величко, отивай си! 5 години лапане ти стигат!!! Остави Добруджа на добруджанци. Искаме “А” група... Вярваме на тези, които могат!!! Искаме Илия Илиев". Плакатът бе подписан от името на футболен Добрич.
Това е само част от цялата помия, която се излиза тези дни.
Очевидно, ще се вадят още кирливи ризи. Феновете искат да бъде върнат на треньорския пост Илия Илиев. Привържениците на футбола в града не одобряват, че ръководството преговаря със Стоян Коцев и други треньори да поемат тима. Феновете искат оставката на Величко Найденов и Роман Георгиев. Футболистите и целият треньорски щаб застават зад шефовете на клуба. Роман Георгиев заяви, че фирма "Бургелов", която се грижи за рекламните аксесоари на клуба, ще съди отбора за 100 000 лева, тъй като добричкият депутат Енчо Малев е направил шалчета, на които има изписано ПФК “Добруджа АД” и "Добруджански хляб" АД.
“Ако това стане, ние ще съдим Енчо Малев”, каза Роман Георгиев. Той обвини депутата и Илия Илиев в интриги, че Е. Малев и иска поста на шефа му. “Научих, че със съдействието на Илия Илиев депутатът Енчо Малев е влизал в съблекалнята на играчите и ги питал за финансовите им взаимоотношения с клуба. Изненадан съм от тези визити на народния представител. Оказа се, че не са случайни. Разбрахме още, че Малев е контактувал с други хора на тема “пазари”. Провеждал е консултации с юристи дали може да се прекрати договорът на общината с ПФК “Добруджа”. Фен-артикулите ги е направил, за да рекламира своята фирма “Добруджански хляб”, добави изпълнителният директор на отбора от София, който сподели още, че щял да направи всичко възможно “Добруджа” да се завърне в елита, но не даде отговор на въпроса, ако това не стане, ще подаде ли оставката си. Накрая на пресконференцията с журналистите отсече, че ПФК “Добруджа” АД е частна фирма и че тя има ръководство, което да решава.
Пред “Старият Добрич” феновете споделиха, че не вярват на обещанията на шефовете на клуба Величко Найденов и Роман Георгиев и че не е вярно, че са заплашвали. “Не искаме други треньори, а Илия Илиев. Величко ни излъга, че “Добруджа” ще стане втора “Парма”. Стига е лапал от обектите на Добрич. Всичко, което ви казаха на пресконференцията, е измислено и е под натиск на шефовете”, казаха запалянковците, които изразиха мълчалив протест пред сградата, окупирана от полицаи.
Ето какво бе споделено на пресконференцията.
Роман Георгиев - изпълнителен директор: “От средата на есента отборът бе с колебливи игри. Ние като ръководство, решихме да вземем мерки, като намерим рутиниран треньор, който да помогне на “Добруджа” да влезе в елита и да помага на талантливия млад специалист Валентин Пейчев. Проведохме много консултации. Оказа се, че трудно може да се намери свободен специалист, който да поеме отбора и да се нагърби с нелеката задача. В медиите се прокрадна името на Илия Илиев, който многократно е помагал. Решихме да го вземем, независимо, че бяхме предупредени за неговите странности. Целта бе бързо завръщане в елита. Той обстойно се запозна с вътрешния правилник, подписан от футболисти и треньори. Прие го. Първия сигнал за разминаване дойде през есента след победата над “Етър” у дома. Той започна да предявява претенции за премии, които на този етап не се полагаха. Премиите бяха само при условие, че отборът е в ТОП 5. За добро направихме компромис. Виждайки подема на тима, той поиска увеличение на заплатата с 30%. Това стана преди мача със “Слънчев бряг” в Добрич, който завърши наравно. По време на почивката стигнахме до извода, че “Добруджа” има лека програма и че има шансове да се завърне в “А” група. Поради лоши метеорологични условия и заради инцидента с ръководството на “Албена” АД, Илия Илиев предложи заниманията да продължат в Добрич, а спестените пари от лагера да се дадат на футболистите като стимул.
Планът бе в първите 6 мача да имаме само победи. Стартирахме през пролетта с реми. Тревожни бяха сигналите за проблеми с треньора преди мача с “Рилски спортист”. Тревожно бе и състоянието на играчите по време на срещата с “Пирин”. Двубои, който взехме с голяма доза късмет. Ръководството на “Добруджа” се разграничава от нападките на Илия Илиев към съдиите. Затова ние понесохме и огромни санкции, а и мнението от структурите на БФС към нас се влоши. След всеки кръг се насаждаше срещу нас лошо отношение, заради неговите изявления. Върхът на неговите изказвания бе миналата седмица, когато преди мача с “Етър” си позволи да каже, че и при загуба във Велико Търново ще влезем в “А” група. Да не говорим, че не е тръгнал с отбора за “Велико Търново” и че през нощта преди мача никой не го знаеше накъде е. След това 0:0 явно нямаше доблестта да си подаде оставката, затова и го уволнихме.”
Светозар Джилянов - треньор на вратарите: “С привличането на г-н Илиев и аз повярвах, че това е човекът, който ще изведе тима до майсторската група. Вярвах в него, но със задкулисните игри и интригите, той загуби доверието ми. Имахме доста конфликти с него. Преди мача в Самоков той бе уволнен. след това го върнаха, а преди мача с “Рилски спортист” той направи разбор с отбора без мен и Валентин Пейчев. Тогава ни нарече предатели, а после ни се извиняваше и ни прегръщаше с думите: “Вие сте най-великите.” Изненадаме и неговото намерение да се разровя в миналото на вратаря Карамфил Илчев.”
Диян Петров - лекар на отбора: “Функционалното състояние на футболистите бе по-добро след лятната подготовка. Играчите изкарваха цял мач през есента. След подготовката на Илия Илиев през зимата, всички видяхме, че тяхното добро физическо състояние бе добро до 4-5 кръг. След петия кръг на пролетта, футболистите не издържаха.
Венцислав Желев - футболист на Добруджа: “Изненадан съм от приказките на Роман Георгиев, че Илия Илиев е взимал премии зад гърба на момчетата. Всички му вярвахме, защото той винаги е казвал, че държи на нас. Не знам какъв е този ореол на светец, който има Илия Илиев в Добрич.
Карамфил Илчев - вратар на Добруджа: Сега разбрах, че Илия Илиев ме е проучвал. Сякаш съм престъпник. Много съм разочарован. Днес искам да кажа, че Илия Илиев често използваше цветущи епитети по отношение на съотборниците ни.
Филип Флоров - футболист на Добруджа: Аз съм футболист, който и друг път се е състезавал под ръководството на Илия Илиев. Моята работа е да играя футбол, но напълно подкрепям колегите си за казаното срещу Илия Илиев.
 


Сходни връзки

КОРДОН ПОЛИЦАИ ПАЗИ РОМАН ГЕОРГИЕВ В “СТАРИЯТ ДОБРИЧ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди