изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 02:21 EEST
"АЛБЕНА" АД ПРЕДЛАГА АВИОУСЛУГИ НА БИЗНЕСА    
Туризъм"Албена" АД вече има първи клиенти, които са се възползвали от най-новата услуга на дружеството - полет с 4-местен самолет "Сирус" за бизнессрещи. 1 летателен час струва 600 лв. и от тази услуга са се възползвали бизнесмени.

Пилот на единствения засега такъв самолет на дружеството е Цветан Тодоров. Разстоянието от морето до летище Лесново, което се намира близо до гара Елин Пелин, се прелита за 1 час.

"Албена" АД закупи летище Лесново през миналата година, като сега се извършва реконструкция на пистата му. От отдел "Продажби" на дружеството добавиха още, че до Букурещ се лети за 50 минути, а до Белград - за 2 ч. и 30 мин. Даниела Чикова - директор "Икономическо развитие", припомни, че като цяло "Албена" ще инвестира 1.5 млн. лв. в изграждането на две летища за такъв тип самолети - до Рогачево и в Приморско. Проектите и на двете летища са готови и в момента се чакат строителните им разрешения, добави още Д. Чикова. Според нея те ще бъдат напълно готови за експлоатация през сезон 2005.

На 26 юни ще се проведе Общо събрание на акционерите на дружеството, като тогава ще се отчете печалба от 16 772 000 лв. за 2003 г., което е с 304 000 лв. повече спрямо печалбата за 2002 г. От 1 май ще отворят врати 6 хотела в комплекса. НДТ
 


Сходни връзки

"АЛБЕНА" АД ПРЕДЛАГА АВИОУСЛУГИ НА БИЗНЕСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди