изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:27 EET
ГОЛЕМЦИТЕ ЩЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ОБЯВЯВАТ ИМУЩЕСТВОТО СИ    
НовиниПромени в Закона за публичност на имуществото

От 500 до 1000 лева глоба ще плащат лицата, заемащи висши държавни длъжности, ако не подадат в срок декларации за имуществото и доходите си. Това решиха депутатите, който приеха окончателно промените в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности. При повторно нарушение глобата ще е от 2000 до 5000 лева. Досега законът не предвиждаше санкция за неподаване на декларация.

Депутатите разшириха значително и списъка на лицата, които от тази година трябва да подават декларации за имуществото, доходите и разходите си.

"Това, което също е важно, е, че се обхванаха доста допълнително лица, които се намират в корупционна област", смята председателят на Сметната палата Георги Николов.

Освен депутатите, министрите и магистратите, декларации вече ще подават и директорите и заместник-директорите на службите за сигурност и на службите за обществен ред, директорите и заместник-директорите на териториалните служби на МВР, директорът на агенция "Митници" и неговите заместници, главният данъчен директор, кметовете и заместник-кметовете на общините и на районите, председателите на общински съвети. Декларации ще подават омбудсманът и заместникът му, директорът на Здравната каса, управителят на НОИ, генералните директори на Националните телевизия и радио и на БТА.

Списъкът на длъжните да подават декларации ще бъде публикуван в интернет-страницата на Сметната палата. Заради разширяването на кръга им срокът за подаване на декларациите за 2003 г. се удължава с един месец и става 30 юни. Висшите държавни служители вече няма да посочват в декларациите си лични данни, точни адреси на придобитите имоти, в коя банка са декларираните суми, номерата на автомобилите.


 


Сходни връзки

ГОЛЕМЦИТЕ ЩЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ОБЯВЯВАТ ИМУЩЕСТВОТО СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди