изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:35 EET
РЪКОСТИСКАНЕТО    
ЛюбопитноТо е норма на поведение в деловото общуване, но не всички са наясно с простите му правила:

* не протягайте ръката си вяло и пречупена в китката - жестът е твърде неестетичен и освен това се възприема като проява на неискреност или на безразличие.
* не правете и точно обратното. Не се впивайте с мъртва хватка в нечия длан, както правят повечето мъже. Представете си, че сте тежкоатлет, който се ръкува така, че да не причини болка на слабосилните личности около себе си.
* нито за миг не забравяйте - че дланта ви трябва да е напълно суха. Потната ръка, подадена на някого, е признак не само на лошо възпитание, но и на изнервеност, неувереност и не добри намерения. Подсушавайте винаги ръката си с хартиена салфетка.
* единствено политиците вървят към хората с протегната напред длан. Идеалният вариант за жените е да се приближат, да спрат и чак тогава да подадат ръка на този, който вече им е подал своята.
* дори и да не сте преизпълнена с щастие от срещата, не бива да задържате дълго и да разтърсвате до безкрайност горния десен крайник на отсрещната страна. Достатъчно е само едно енергийно ръкостискане.
* никога и никому не стискайте само края на пръстите - изглежда ужасно.
* докато се ръкувате, гледайте човека с очите. И следете за изражението на лицето си - погледът изпод вежди, усмивката до уши, загадъчното или предизвикателно изражение са абсолютно неуместни.
* избягвайте и най-малкия намек за сексуалност в ръкостискането. Което означава, че щом не искате да ви разберат неправилно, не трябва да сграбчвате двете ръце на събеседника си или да закривате със своята лява длан неговата дясна.
 


Сходни връзки

РЪКОСТИСКАНЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди