изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:10 EET
ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В ТЕРВЕЛ - С НОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ    
ОбществоМобилна група ще контролира употребата на алкохол от ученици в Тервел

С нов председател е от края на миналата седмица Общинският съвет в Тервел. На извънредна сесия е бил избран Исмет Абил от ДПС.

До нов избор се стигна, след като на предходното заседание на мястото на Веселин Влаев бе временно избран Нико Радев. Исмет Абил бе председател на ОбС в Тервел за около година преди провеждането на местните избори, след като от поста бе свален Нико Радев.

На извънредната сесия е била приета Общинска стратегия за закрила на детето, която включва периода 2004-2006 г. Съветниците са гласували и План за работа през настоящата година. Той предвижда изграждането на мобилна група, с цел прилагане на Наредбата за специална закрила на деца на обществени места. Създаването на такава мобилна група се налага от постъпващите сигнали за употреба на алкохол от ученици в дискотеката в Тервел, обясни зам.-кметът Дияна Илиева. Тя разказа, че децата внасяли алкохол в заведението, често комбинирали бира с пищовчета с водка. Най-сериозно било положението сред учениците от 7 и 8 клас.

Една от основните цели на мобилната група ще е да осъществява контрол в дискотеката, особено през лятната ваканция, в дните, когато има детска дискотека. В състава й ще влязат представители на общината, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, на Детска педагогическа стая, Отдела за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане".

Осигуряване на възможност за включване на децата с увреждания от община Тервел във всички културни мероприятия е предвидено още в Плана за работа по закрила на детето за настоящата година. Предвидено е още създаването на спортен клуб на деца с т. нар. ученически заболявания - гръбначни изкривявания, високо кръвно налягане, наднормено тегло и късогледство. Ще бъде използвана спортната база на СОУ "Йордан Йовков" в Тервел, където тези деца ще могат да спортуват под наблюдението на фелдшера на училището.
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В ТЕРВЕЛ - С НОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди