изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:12 EEST
НОВИНИ ОТ ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
ОбществоДяко ДЯКОВ
40 БЪЛГАРСКИ групи и четири от Германия, Гърция, Турция и Унгария участваха в провелото се в столичната зала "Христо Ботев" Републиканско състезание по "Break dance". Сред участниците бе и съставът "Big tojs" от Генерал Тошево. Деян Георгиев, Емил Димов и Кольо Златев се представиха много добре и заслужиха аплодисментите на публиката. Генералтошевската група е създадена през 2001 г. и непрекъснато обогатява репертоара си. Участието им в столицата стана възможно, благодарение на подкрепата на общинската администрация и Професионалната гимназия по земеделие "Тодор Рачински".
МЛАДЕЖКИЯТ СЪВЕТ и Младежкият червен кръст при ОУ "Христо Смирненски" организираха инициативата "Да отворим сърцата си за едно велико дело". В общинската администрация, фирми и ведомства те поставиха кашони за разделно събиране на хартия. Тя ще бъде предадена за вторични суровини, а със събраните средства ще се закупят купони за закуска в училищния стол на деца без родители.
КОНКУРСЪТ "Мода на бъдещето" бе проведен в Генерал Тошево. В него участваха деца и ученици от цялата община. За "Мини мис и мини мистър "Екология" бяха обявени Симона Пламенова и Милен Георгиев от ОДС "Радост" в Ген. Тошево, а за "Мис и мистър "Екология" - Соня Райкова от ОУ "Йордан Йовков" в с. Спасово и Николай Ангелов от ОУ "Христо Ботев" в Кардам. С поощрителни награди бяха отличени Шукрие Янкова от училище "Васил Левски" в с. Преселенци, Диляна Георгиева от Обединения детски комплекс в Г. Тошево и Ани Павлова от ЦДГ "Първи юни" в общинския град. В проявата участваха манекени от училищата "Н. Вапцаров" и "Хр. Смирненски", ОДК, трите Обединени детски заведения в града, както и деца от селата Василево, Преселенци, Спасово и Кардам. Всички костюми бяха изработени от рециклирани материали.
 


Сходни връзки

НОВИНИ ОТ ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди