изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:37 EEST
ЗАВЪРШИ ОБЛАСТНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ    
СпортНа 24 април в залата на УСШ се играха последните две срещи от Областния шампионат по волейбол – сезон 2003/2004 г. Първенец в крайното класиране е тимът на Иванов Мото-Пфое /Добрич/.

В първия мач се срещнаха отборите на “Граничар” /с. Росица/ и “Калиакра” /Каварна/. Срещата се оказа с решаващ характер – победителят заемаше третото място в крайното класиране. След по-добра игра ликуваха състезателите от с. Росица – победа с 2:1 гейма.
Вторият мач бе между “вечните” съперници от областния град – волейболистите на “Екип-16” и “Иванов-Мото Пфое”. В предварителна договорка между капитаните на двата отбора и гл. съдия бе решено срещата да се играе в 3 от 5 гейма, понеже резултатът от нея с нищо нямаше да повлияе на крайното класиране.
Определено и зрителите, и състезателите от другите присъствали отбори, останаха удовлетворени от това, което им предложиха двата състава. Постоянно догонване в точките, красиви комбинации, сътворени от двамата разпределители, бързи атаки в центъра на мрежата, мощни отигравания от крайните нападатели, атрактивни спасявания на задна линия. До самия край на срещата не се знаеше кой от двата състава ще успее да надделее над достойния си съперник. В крайна сметка по-настоятелни се оказаха новите-стари областни шампиони от отбора на “Иванов-Мото Пфое”, които се наложиха с 3:2 гейма /21:25, 25:19, 17:25, 25:19 и 15:11/.
След изиграните два полусезона и 98 мача, крайното класиране в петия поред Областен шампионат по волейбол за аматьори придоби следния вид:
1.”Иванов-Мото Пфое” - Добрич
2.”Локомотив” - Кардам
3.”Граничар” - Росица
4.”Калиакра” - Каварна
5.”Екип-16” - Добрич
6.”Спортист-99” - Ген. Тошево
7.”Екип-2” - Добрич
8.”Вихър” - Сенокос
Непонятно е за всички състезатели и организатори на този уникален по рода си за страната областен шампионат, но вече пета година те не са удостоени с внимание нито от страна на областна, нито от общинска управа. Още повече, че този турнир, организиран само заради любовта на шепа хора към волейболната игра, остана единствената спортна проява по този спорт в една от най-старите и утвърдени школи в България. Дано в следващото му – шесто издание, областният шампионат стане част от спортния календар на града ни. Защото и без това не сме свидетели на кой знае колко много спортни състезания. А волейболът бе сред спортовете, с които едно време и градът ни, и управляващите го се гордееха. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАВЪРШИ ОБЛАСТНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди