изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:43 EEST
Партньорското сътрудничество между Шафхаузен и Добрич напредва    
ОбществоСътрудничеството между болниците в швейцарския град Шафхаузен и Добрич през 2003 г. се оказа успешно партньорство, пише швейцарският вестник Schaffhauser Nachrichten.

Медицинското осигуряване в партньорския град на Шафхаузен - Добрич през миналата година напредна много. Благодарение на помощта от страна на Шафхаузен състоянието на оборудването и квалификацията бе подобрено за доброто на пациентите. Над 20 служители от болницата в Шафхаузен са помогнали за подобряването на условията в болницата в Добрич. Заедно с това в Добрич са изпратени инструменти, уреди и медикаменти на стойност от 500 000 франка. Тема на последното посещение от страна на Шафхаузен бе хигиената в операционните зали и при ежедневната грижа за пациентите. Постигнат е напредък при рехабилитацията на пациентите, получили сърдечен инфаркт, при наблюдението и лечението на пеленачета, лекуването на инфектирани и хронични рани, както и при отстраняването на камъни в бъбреците. Благодарение на подобреното оборудване, потенциалните източници на опасност са елиминирани и качеството на работата, както и сигурността на пациентите, са повишени.

Политическата и икономическата обстановка в България продължава да бъде трудна, продължава изданието. За да бъдат постигнати условията за присъединяване към ЕС службите се стараят да поддържат балансиран бюджет. Само малко средства са на разположение за помощите за безработните, старите и болните хора. По тази причина ръководството на болницата в Добрич е принудено да разчита на помощ от Шафхаузен. Благодарение на целенасоченото подпомагане болничният персонал днес се радва на много добро име. Лекарите и останалият персонал в болницата в Добрич са много уважавани не само в града.

Schaffhauser Nachrichten/Фокус
 


Сходни връзки

Партньорското сътрудничество между Шафхаузен и Добрич напредва | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.24 секунди