изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:52 EET
НОВО CD ПОМАГА НА ДОБРУДЖАНЦИ ДА ПРАВЯТ БИЗНЕС    
НовиниКомпактдискът "Време е за бизнес" бе представен на бизнесзакуска, организирана от Търговско-промишлената палата вчера

Новият компактдиск "Време е за бизнес", разработен от Евро-инфо център BG 809 в Добрич, бе представен вчера на традиционната бизнесзакуска на Търговско-промишлената палата. Целта е била да се събере максимална информация в подкрепа на малкия и среден бизнес. Причината дискът да е ориентират именно към тях председателят на УС на ТПП Лъчезар Росенов аргументира с това, че статистиката сочи, че в ЕС 50 на сто от малките и средни фирми загиват още през първата година, а 95 на сто - до петата година.
"Време е за бизнес" включва няколко глави - "Стартиране", "Планиране", "Финансиране", "Управление", "Отношения". В диска начинаещите бизнесмени могат да намерят документи за регистрация на фирма в съда, информация за разрешителните и лицензионни режими, бизнесръководства на Агенцията за малки и средни предприятия, богата информация, необходима на предприемача, много линкове към важни сайтове. Предвижда се актуализация на информацията в диска с промените в законите.
В бизнесзакуската участва и изпълнителният директор на "Общинска банка" във Варна Пламен Илиев. Той припомни, че банката е създадена през 1996 г. като акционерите в нея са български общини, мажоритарен собственик е Столична община. Сред акционерите е и община Добрич - единствена от нашата област. Подчертано бе, че банката е била консултант при емитирането на най-големия общински облигационен заем - на София. Именно затова и първият зам.-кмет Иван Колев запита кога ще се получи отговор за евентуалния интерес на банката към емитирането на облигационен заем на община Добрич.
 


Сходни връзки

НОВО CD ПОМАГА НА ДОБРУДЖАНЦИ ДА ПРАВЯТ БИЗНЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди