изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:14 EEST
РОМАНО ПРОДИ: ПРЕГОВОРИТЕ С БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРИКЛЮЧАТ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА    
Новини “Днешният ден е исторически, ден на радост за всички нас”, заяви на пресконференция в двореца в Дъблин председателят на Европейската комисия Романо Проди, предаде Еuronews.


Разширяването на ЕС е най-тържественото и значимо събитие в качеството ми на председател на Европейската комисия и въпреки трудностите по време на преговорите, днес сме свидетели на историческо събитие, подчерта той.

На първо място, поздравявам европейците, които не загубиха надежда (…), правителствата, политиците, които успяха да мобилизират всички възможни усилия, за да постигнат целта. Поздравявам народите и на всички нови държави. Разбира се, предстоят още много проблеми, но с общи усилия те ще бъдат преодоляни. Освен успеха от постигнатото, не бива да забравяме и новите страни, отбеляза Проди. Хърватия вече получи статут на страна-кандидат за членство, а по отношение на България смятаме, че преговорите ще приключат до края на годината, каза той.

Днешният ден е голяма крачка напред в икономически план, от гледна точка на стабилността и преодоляването на географските граници. Разширяването е свързано с установяването на общи институции, борба с тероризма и справяне с основната заплаха на днешния ден. Две са нещата, освен това, които стоят като важни задачи пред нас – въпросите, свързани икономиката – безработицата, ефикасното управление и в този смисъл е важно приемането на единната Конституция. Искам да изразя своите благодарности на Бърти Ахърн, който покани всички нас да присъстваме на тържествената церемония, каза в заключение предсeдателят на Европейската комисия.
 


Сходни връзки

РОМАНО ПРОДИ: ПРЕГОВОРИТЕ С БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРИКЛЮЧАТ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди