изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:44 EEST
ЩЕ ПРАВЯТ КАРТОТЕКА НА ОПАСНИТЕ СГРАДИ    
ОбществоКонстатациите на общинарите са, че на територията на Добрич има голям брой потенциално опасни сгради, стана ясно на заседание на общинската комисия за защита на населението при аварии, бедствия и катастрофи

Да се състави картотека на недвижимите имоти на територията на общината, които представляват потенциална опасност предложи новият шеф на строителната дирекция към общината Митка Андонова. На заседанието в петък на общинската комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи тя съобщи, че в общината има голям брой опасни сгради. Специално назначена комисия през 2003 г. е извършила оглед на 25 потенциално опасни сгради. За 13 от тях е издадена заповед за премахване. За останалите са съставени протоколи, но част от тях не са подписани. Проблемът е, че когато огледът не е по искане на собствениците, а по инициатива на общината, често собствениците на опасната сграда не могат да бъдат открити.
Посочено бе, че част от освидетелстваните като опасни и самосрутващи се сгради са към общинската фирма "Жилфонд". Преди да се пристъпи към премахване, се налагало да се осигури друго общинско жилище на настанените там. Други от сградите, определени за премахване, вече са "оглозгани" - взето е всичко от тях, което може да се използва. Така къща по ул. "Максим Горки" била превърната в купчина кирпич, която нямало кой да изхвърли.
М. Андонова предложи да се извърши зониране с цел подробен оглед на потенциално опасните сгради и да се състави картотека за тях. Предвижда се обособяването на две групи - сгради, които подлежат на премахване, и такива, за които да се даде възможност на собствениците им да ги възстановят в естетичен вид.

 


Сходни връзки

ЩЕ ПРАВЯТ КАРТОТЕКА НА ОПАСНИТЕ СГРАДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди