изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:55 EEST
АЕЦ "БЕЛЕНЕ" Е ГОЛЕМИЯТ ШАНС НА БЪЛГАРИЯ ДА ОСТАНЕ В ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА    
НовиниПремиерът Симеон Сакскобургготски обяви официално размразяването на строежа на АЕЦ "Белене"



До края на годината ще бъде определен инвеститорът на АЕЦ “Белене” и ще започне реализацията на проекта. Това е най-големият инвестиционен проект в страната за последните две десетилетия, заяви министър-председателят Симеон Сакскобургготски на среща с жителите на Белене. Още през първата година на нашето управление правителството декларира политическата си воля този значим проект, не само за района, но и за страната, да бъде размразен. Искам да подчертая, че решението ни е резултат на прагматична и последователна политика, която се опира на сериозни експертни анализи, а не на спекулации и популизъм, подчерта в словото си премиерът.
Министър-председателят Симеон Сакскобургготски посочи, че страната ни има възможност за изграждане на съвременна, модерна ядрена централа, отговаряща на най-високите изисквания за безопасност. Най-напредналите в технологично отношение ядрени компании в света проявяват интерес да реализираме заедно тази цел в съответствие с европейските и световните стандарти за безопасност, обяви премиера. Новата ядрена централа е необходима на България, за да се осигури на гражданите и на икономиката стабилна и достъпна енергия през следващите 50 години. С новата ядрена централа ще запазим силните си позиции на регионалния енергиен пазар и след 2010-та година, подчерта министър-председателят.
Реализирането на този мащабен проект ще потвърди тенденциите от последните две години – за увеличаване на инвестициите, за намаляване на безработицата в регионален и национален мащаб и за подобряване на жизнения стандарт.
Днес съм тук и за да се уверя във вашата подкрепа, за да доведем изграждането на АЕЦ "Белене" до успешен край в определените срокове. Както неведнъж съм подчертавал, просперитетът на страната ни, на отделен район и населено място, зависи от усилията на всеки гражданин, от единството на обществото ни, каза премиерът Сакскобургготски.

Министерски съвет/Фокус
 


Сходни връзки

АЕЦ "БЕЛЕНЕ" Е ГОЛЕМИЯТ ШАНС НА БЪЛГАРИЯ ДА ОСТАНЕ В ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди