изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:08 EEST
ВЪРНАХА ВИКТОРИЯ НА РОДИТЕЛИТЕ Й    
ОбществоМомиченцето от Добрич, заради което влязоха в конфликт ръководствата на дирекция "Социално подпомагане" и Дома за медико-социални грижи, е върнато в семейството на родителите си.

Това съобщи директорът на "Социално подпомагане" Магдалена Миткова. Както НДТ писа, Виктория - на година и четири месеца, е била настанена в края на м.г. в Дома за медико-социални грижи със заповед на М. Миткова, заради влошено здравословно състояние на майка й Станка Миланова. По-късно обаче бащата - Крум Крумов, припознал детето и двамата родители пожелали да се грижат за дъщеря си. За целта, след оценка на социални работници от Отдела за закрила на детето, М. Миткова издала заповед Виктория да бъде върната на родителите й. Повече от месец директорът на дома д-р Евгения Георгиева отказвала да изпълни заповедта. Пред НДТ д-р Георгиева се аргументира с факта, че Станка е болна от шизофрения и е опасна за живота на детето си. От "Социално подпомагане" пък бяха убедени, че жената е в добро здравословно състояние, като посочиха заключение на лекар от края на март.
Виктория е върната в семейството си миналата сряда - 28 април, със съдействие на полицията. За целта на 22 април М. Миткова е подала молба до началника на Първо РПУ в в Добрич. Тя е поискала съдействие за изпълнение на заповедта й от д-р Георгиева, на основание чл. 50 от Закона за административното производство. Два дни преди това - на 26 април, е излязло и определение на Окръжния съд в Добрич, който е отхвърлил жалба на д-р Георгиева срещу заповедта на М. Миткова. В края на този месец пък ще се гледа дело за отнемане на родителските права на Станка Миланова, заведено от прокурор.
 


Сходни връзки

ВЪРНАХА ВИКТОРИЯ НА РОДИТЕЛИТЕ Й | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди