изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:57 EET
ДОБРУДЖАНЦИ С УВРЕЖДАНИЯ ЗАЕДНО ЩЕ ОТСТОЯВАТ ИНТЕРЕСИТЕ СИ    
НовиниРегионален клон на Националния съвет на хората с увреждания бе учреден вчера в Добрич, съобщи за НДТ новоизбраният председател на организацията Марин Радичков.

Учредители са Областният съюз на инвалидите, Първичната съюзна организация на слепите, Районното дружество на слепо-глухите, фондация "Св. Николай Чудотровец" и местният клон на Националния център по рехабилитация и социална интеграция. В Управителния съвет на Регионалния съвет на хората с увреждания влизат председателите на организациите-учредителки. Идеята за изграждането му е на М. Радичков.
Основната цел на новата организация е да отстоява интересите на хората с увреждания, обясни председателят й. Протокол от учредителното събрание е бил изпратен още вчера до националния съвет в София. Днес председателят му Красимир Коцев ще пътува до Брюксел, където организацията ще бъде регистрирана в Европейския съюз. Националният съюз на хората с увреждания е създаден в края на м.г., регионални клонове ще бъдат учредени във всички 28 области в България. Изграждането им ще бъде отчетено на заседание на Националния съвет на Съюза на инвалидите, което ще се проведе на 21 и 22 май в столицата.
 


Сходни връзки

ДОБРУДЖАНЦИ С УВРЕЖДАНИЯ ЗАЕДНО ЩЕ ОТСТОЯВАТ ИНТЕРЕСИТЕ СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.59 секунди