изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:21 EEST
ДОЖИВОТ ЗА УБИЕЦА ОТ "МЛАДЕЖКИЯ ДОМ"    
НовиниПред съда вчера Тодор Русев заяви, че нищо не си спомня от деня, в който нападна и уби с нож 56-годишната Димитричка Пенева пред очите на съпруга й

Доживотна присъда получи вчера от Окръжния съд в Добрич 43-годишният Тодор Русев. На 27 май м.г. сутринта той нападна и намушка четири пъти смъртоносно с нож 56-годишната Димитричка Пенева и извърши опит за убийство на друг гражданин. Русев уби жената пред очите на съпруга й, докато минавали край Младежкия дом. След това той нахлу в интернет-кафе "Мания" в дома, нападна 20-годишен служител и го рани в ръката. При задържането той оказа съпротива на униформените и счупи стъкло на полицейски автомобил.
Вчера експерти-психиатри, които извършиха тройна съдебно-психиатрична експертиза в клиника край София, са потвърдили пред съда, че Русев страда от тежка форма на епилептична депресия, но е вменяем и може да отговаря за деянията си от 27 май м.г. Самият убиец заявил, че не си спомня нищо от деня на убийството, но съжалява за случилото се. В същото време той си спомнял за други епизоди от живота си, за които съдията му задавал въпроси.
Съдът наложи присъда доживотен затвор, като по време на изтърпяване на наказанието за Тодор Русев ще се полагат медицински грижи и той ще бъде подложен на лечение. Той бе осъден да плати и 59 000 лева - по 18 000 лева на съпруга и двете дъщери на убитата Димитричка Пенева, и още 5 000 лева на гражданина, когото също се е опитал да убие.
 


Сходни връзки

ДОЖИВОТ ЗА УБИЕЦА ОТ "МЛАДЕЖКИЯ ДОМ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди