изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:57 EEST
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностПо-големите произшествия, станали на 3 май в България

София. Снощи около 21.30 часа на паркинга пред хотел „Шератон” непознат грабител нападнал в гръб столичанка. От чантата й той успял да измъкне двете дебитни карти, 320 лева и лични документи. Полицията действа светкавично - автопатрул на Първо РПУ засича в района и задържа известния на органите на реда Р.А. /17 г./ от Ловеч. В градинката зад църквата „Св.Неделя” полицаите намират и откраднатите вещи.

Двама ловки измамници са разкрити от служители на „Икономическа полиция” на столичното Първо РПУ. След сигнал от митница-аерогара София, полицейските служители задържат Пепа Т. /41 г./ от Павликени. Дамата опитала да изпрати фалшив печат и документи на митническо бюро-Свищов в чужбина. Срещу нея е наложена мярка за неотклонение „Подписка”.

Друг сигнал за измама довел до разкритията на „Икономическа полиция” на столичното Второ РПУ. Софийски нотариус алармирал, че непознат мъж направил опит да пробута в нотариалната кантора две фалшиви пълномощни и три неистински заверени декларации с печат и щемпел на друг столичен нотариус. Така полицейските служители попадат по следите на стария им познайник Александър В. /42 г./. Срещу измамника е образувано дознание. Той също е с мярка за неотклонение „Подписка”.

Двама автокрадци са задържани след заградителни действия на полицейски служители на Трето РПУ. И те се оказали известни на полицията. Иво Т. /19 г./ от с. Баница, Врачанско, регистриран за различни престъпления, и Пирин В. /20 г./ от Долна Митрополия, също регистриран и осъждан, успели да подкарат „Рено”, паркирано на ул. „Цар Симеон”. Малко по-късно дуото катастрофира на ул. „Зайчар”. С прокурорска санкция на Иво Т. и Пирин В. е наложена 72-часова мярка за задържане.
Дознание е образувано, след като криминалисти на Пето РПУ задържаха автокрадеца Георги К. /29 г./. Той успял да разбие и отмъкне от л.а. „Фиат Брава”, собственост на таксиметрова фирма, таксиметров апарат, радиостанция и акумулатор. Колата била паркирана на бул. „В.Левски”. Срещу него е образувано дознание. Георги К. е криминално проявен, уточняват от СДВР.

Плевен. Тялото на 61-годишен мъж от с. Лазарово е намерено в напоителен канал край селото. Сигналът е получен към 13.30 часа вчера в РПУ-Кнежа. При първоначалния оглед следствено–оперативната група установява следи от насилие – счупена подезична кост и счупена кост на десния крак. Малко по-късно е потвърдена самоличността на мъжа – Иван Ц. Той е обявен за общодържавно издирване на 1 май тази година. Аутопсия ще установява причините за смъртта. По случая е образувано следствено дело.

Ловеч. Вчера около 21 часа в РПУ-Угърчин е получен сигнал за скандал. Пристигналият на място екип установява, че разпрата се разразила в дома на Мариян А. /29 г./. Върху него с нож се нахвърлил 17-годишният му брат Б.А. Раненият в гърба и гърдите е настанен по спешност в ловешката болница. Б.А. е задържан за 24 часа в районното управление. По случая е образувано следствено дело.

Търговище. Бързо производство е образувано срещу двама крадци. Вчера в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Омуртаг неизвестни предали 5 метални тръби с диаметър от по 40 см, покрити с насмолена полиетиленова изолация. При извършената проверка се установява, че те са откраднати от недействащ водопровод в землището на с. Ястребино. Криминалистите действат бързо и белезниците скоро щракват върху ръцете на Симеон Д. /25 г./ от Омуртаг и Илиян С. /44 г./ от Изворово. Работата по случая продължава.

 


Сходни връзки

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди