изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:12 EEST
ДЪРЖАВАТА ПЛАЩА ПО 15 СТОТИНКИ НА ДЕН ЗА ПРИДРУЖИТЕЛ    
Общество
Сумата, която държавата плаща на човек с увреждания за придружител на ден, е смешна - 15 стотинки. Това сподели вчера, на среща в сдружение "Хобисклуб" неговият член Галя Дичева.



Събирането бе посветено на днешния Международен ден за протест на хората с увреждания. Г. Дичева постави остро и въпроса за начина на получаването на тези средства - общо 50 лева на година. "Живеем във века на информационните технологии, а получаването им е свързано с едно голямо разкарване от институция на институция" - допълни тя.
Хората със зрителни увреждания от "Хобисклуб" поставиха остро въпроса за програмата "Личен асистент". Те се обединиха около становището, че трябва да се борят за "Независим асистент" - такъв, който да съдейства на увредения човек за развитие на интересите му. Председателят на неправителствената организация Иван Тодоров подчерта, че в страната ни все още няма програма, която да решава проблемите за достъпна архитектурна среда, както е в развитите западни държави, постави въпросите за трудовата заетост, интегрираното образование. Председателката на клуба на слепо-глухите "Детелина" Калинка Ковачева сподели: "Ние не искаме да ни дискриминират, ние сме като всички останали. Не искаме да ни съжаляват".
Международния ден "Хобисклуб" ще отбележи днес с протест на площад "Свобода" в Добрич - пред магазин "Валентина". Той ще започне в 11.30 часа, покана да се присъединят към проявата е отправена и към другите неправителствени организации в Добрич и граждани. Ще бъде издигнат и транспарант с надпис "Нищо за нас - без нас".
 


Сходни връзки

ДЪРЖАВАТА ПЛАЩА ПО 15 СТОТИНКИ НА ДЕН ЗА ПРИДРУЖИТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди