изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:12 EEST
ПРЕЗ ДУПКИТЕ НА БРАКОНИЕРСКИТЕ МРЕЖИ    
ОбществоТози път генералът не слезе от бял кон, нито от черно беемве, а от катер и за разлика от други генерали, този акостира не на луксозен яхтен кей, а на зърненото пристанище на Балчик.

По стара традиция с лаврите, закичени на раменете му, опитаха да се окачат и политиците от жълтия антураж на Н.В. Дали Бате Бойко обърна внимание, че жълтите в областта са се цепнали по шевовете и дали разпозна кой кой е сред всичките желаещи да го потупат по широките рамене не се разбра. Той обаче разбра, че стъпвайки на балчишкия кей, пръв го приветства кметът на Каварна. Той, а и шефът на Гранична полиция, разбраха, че в лицето на Община Каварна ще имат надежден партньор в старанието да се измие петното, хвърлено върху българите, че бракониерстват в чужди води.
Шефовете от МВР получиха почетни знаци на Каварна – нещо, което не е просто добре организиран PR на местната власт и то в центъра на съседната община Балчик, а знак, показващ за пореден път желанието на този иначе малък град да бъде забелязан.
Като за след дъжд качулка, кметът на Балчик обеща на следващата сесия на Общинския съвет /която ще е чак към края на месеца/ да внесе предложение местните избраници да наградят балчишките гранични служители с дар “от социално-битов характер”. На това място журналистите започнаха да се питат какво ли ще е това нещо и дали няма да е тоалетна, подобна на градските, за които данъкоплатците се бръкнаха десетки хиляди левове. Ако горното съждение е вярно, то е сигурно, че наградата “от социално-битов характер” ще се изгради с героичния труд на близка до властта строителна фирма, изградила не едно отходно място в Балчик.
Самият председател на Общинския съвет дойде на награждаването на граничните служители като закъснял за час ученик – още един белег за слабата координация на балчишките управници.
Иначе редовите гранични полицаи останаха на задните редове в залата, бяха видимо уморени от няколкодневната акция и не намериха място в кадъра с властимащите и висшите офицери.

БАЛЧИК ИНФО
 


Сходни връзки

ПРЕЗ ДУПКИТЕ НА БРАКОНИЕРСКИТЕ МРЕЖИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди