изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:27 EEST
ДНЕС ОТБЕЛЯЗВАТ 80-ИЯ ЮБИЛЕЙ НА МАЕСТРО МЕДНИКАРОВ    
КултураТържественият юбилеен концерт по повод 80-ата годишнина на Маестро Захари Медникаров ще се състои днес от 18 ч. в зала "Добрич".


В него ще участват няколко различни формации, сред които ръководените от юбиляра хор "Добруджански звуци" и Детски хор. За концерта се очаква да присъстват четирима представители на Българския хоров съюз, а проф. Емил Янев ще произнесе слово за Маестрото. Във фоайето на зала "Добрич" е експонирана изложба за З. Медникаров, на която автор е Георги Колев. Наскоро от печат излезе книга за Маестрото от Йовчо Карамфилов. Тържественият концерт днес ще бъде заснет от екип на Българската национална телевизия. На 30 май пък медията ще излъчи филмът "Докосване до Япония", който проследява турне на Детския хор в Страната на изгряващото слънце.
През тази година ще се проведе и първото издание на международен фестивал на името на Захари Медникаров. Музикалното събитие ще бъде в Добрич и курорта Албена.
 


Сходни връзки

ДНЕС ОТБЕЛЯЗВАТ 80-ИЯ ЮБИЛЕЙ НА МАЕСТРО МЕДНИКАРОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди