изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 13:26 EEST
"ИСКАМ ДА ПОСТРОЯ СГРАДА С ОГРОМНИ СТЪКЛА И ЗЕЛЕНИНА"    
ОбразованиеПрофесионалната гимназия по строителство и архитектура "Пеньо Пенев" в Добрич отбелязва 45-години от създаването си. По този повод НДТ разговаря с 12-окласничката Надежда Михайлова, която след броени дни ще завърши средното си образование в гимназията с пълно отличие.







- Надежда, защо предпочете за средното си образование и Професионалната гимназия по строителство и архитектура?
- Преди това съм учила в СОУ "Любен Каравелов" в Добрич в паралелка с разширено изучаване на изобразително изкуство и затова исках да продължа в специалност с естетическа насоченост. Освен това имам приятели, които бяха завършили тогавашния строителен техникум и ми го препоръчаха.
- Ти завършваш тази година, при това с пълен отличен. Предполагам, възнамеряваш да продължиш образованието си във висше учебно заведение. Към каква специалност си се насочила?
- Смятам да пробвам на няколко места - в строителния институт "Любен Каравелов", в Технически университет и т.н. Догодина обаче ще кандидатствам архитектура, защото тази година нямах възможност да се запиша на курсове по изобразително изкуство в София. Определено съм се насочила към професията на архитекта.
- Кой е предпочитаният от теб стил в архитектурата?
- Аз обичам детайлите, предпочитам пищните форми, но в никакъв случай не харесвам претрупаните сгради. Детайлите трябва да бъдат съчетани подходящо, да се подходи естетически. Ако построя сграда, тя ще бъде с огромни стъкла и с обособен кът със зеленина.
- С какви впечатления ще останеш от преподавателите в гимназията?
- Много добро. В училището цари атмосфера на приятелски взаимоотношения. И въпреки това, има респект между учители и ученици. Всеки един ученик се лансира. Ако той притежава талант, в никакъв случай не му се отказва възможността за изява.
- Каква е в твоите очи професията на архитекта?
- Това е изключително приятна, но и отговорна професия. Все пак архитектът се подписва под проекта и, ако не дай Боже, нещо се разруши, той поема цялата отговорност.
 


Сходни връзки

"ИСКАМ ДА ПОСТРОЯ СГРАДА С ОГРОМНИ СТЪКЛА И ЗЕЛЕНИНА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди