изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:31 EEST
Златен медал за Мариян Момчев на държавното по бокс    
СпортМариян Момчев стана шампион на България в категория до 69 кг на държавното първенство по бокс за юноши старша възраст. На шампионата в Добрич вицешампиони станаха Галин Владимиров и Йордан Живков, а с бронзов медал се окичи Георги Веселинов.

Мариян Момчев достигна до златния медал на държавния шампионат в категория до 69 кг. На финала той триумфира по безапелационен начин. Добруджанецът победи Светослав Димитров от ЦСКА. Съдията на срещата прекрати двубоя във втория рунд, за явно превъзходство на Момчев.
“Много съм доволен от постигнатия успех на държавния шампионат. Смятам, че заслужавах златния медал, тъй като отделих доста време за тренировки. Сега ще посветя по-голямата част от времето си именно за тренировки, защото ми предстои участие на Световното първенство по бокс за юноши старша възраст в Южна Корея. На първенството на планетата ще ми бъде още по-трудно, тъй като вече съм в нова възрастова група и категория” - заяви световният шампион за кадети за 2003 година Мариян Момчев.
На финала в категория до 75 кг Галин Владимиров от “Добруджа” загуби по точки от Веско Василев от “Локомотив” Русе. По този начин съдиите си навлякоха гнева на публиката. Разочаровани от сребърния медал останаха и роднините на Галин Владимиров.
“Смятаме, че нашият син заслужаваше златния медал. Не сме съгласни със сребърното отличие. Според нас, Галин бе ощетен, а казват, че у дома и стените помагали?” - споделиха майката и бащата на добричкия състезател.
Боксьорите на “Добруджа” спечелиха още две отличия. Йордан Живков се нареди на второ място, след като отстъпи на финала в категория до 91 кг на Харитон Антон от “Левски”. В свръхтежката категория + 91 кг Георги Веселинов стана трети. В отборното класиране тимът на “Добруджа” зае трето място, след съставите на “Локомотив” Русе и ЦСКА. Общо 25 отбора от цялата страна участваха на държавното първенство. На ринга в Добрич се качиха 75 състезатели, които си разпределиха отличията в 11 теглови категории.
Признание по време на шампионата получиха не само състезателите, но и легендите на бокса в Добрич.
Бившият треньор Костадин Маринов бе награден от нашата федерация за особени заслуги за развитието на българския бокс. Костадин Мирчев, Никола Иванов, Желязко Симеонов, Иванчо Иванов и Ганчо Симеонов - Кокито получиха признание от федерацията за личен принос за развитието на бокса в България.
Европейската асоциация по бокс за аматьори награди заслужилия майстор на спорта Борис Георгиев - Моката, който е първият медалист за България от Олимпийски игри и почетен гражданин на Добрич, Кънчо Димитров - заслужил съдия по бокс, и Ганчо Симеонов - Кокито. Тримата бяха получиха признание от евроасоциацията за личен принос за развитието на бокса. “Спечелените медали от добричките състезатели са доказателство, че “Добруджа” е сред водещите отбори в страната. Радвам се, че състезател като Мариян Момчев достига до златните медали не само в България, но и на световни първенства. На него възлагам големи надежди и дори очаквам той да участва след някоя друга година на Олимпийски игри” - каза за “ндт СТАДИОН” легендарният български боксьор Борис Георгиев - Моката. Ганчо Симеонов - Кокито изказа специални благодарности към хората, които са го удостоили с отличията за личния му принос.
 


Сходни връзки

Златен медал за Мариян Момчев на държавното по бокс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди