изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:07 EEST
Измъчена победа срещу аутсайдера в групата    
Спорт“Добруджа” е на точка от “А” група

В предпоследния кръг от първенството на “Б” футболна група отборът на “Добруджа” постигна измъчена победа над един от аутсайдерите във втория ешелон - столичния “Септември”. През първото полувреме “жълто-зелените” предложиха доста безидейна игра и рядко достигаха до изгодни голови положения. Едва в 16-та минута те отправиха първия си удар към съперниковата врата - Павлин Тодоров стреля от границата на наказателното поле, но топката премина над напречната греда. В 25-та минута Калоян Генчев бе изведен от Венци Желев сам срещу вратаря на гостите, но не успя да го преодолее. Единствената голова опасност пред нашата врата за първите 45 минути бе в 27-та минута, когато Борислав Дичев влезе на скорост в наказателното поле, но не улучи вратата. След почивката добруджанци установиха териториално и игрово надмощие и голът не закъсня - в 52-та минута след центриране на Здравко Петров от пряк свободен удар капитанът Иво Кискинов се оказа най-съобразителен и с глава прати топката в мрежата - 1:0. Три минути по-късно главният съдия Атанас Цанов отмени гол на Калоян Генчев заради спорна засада. Вместо да вкарат втори гол и да сложат точка на спора в този мач, добруджанци се надпреварваха да грешат в завършващата фаза на атаката. Крайния резултат оформи Ангел Кънчев в 83-та минута след пробив отляво и отлично подаване на П. Тодоров.
Със спечелените три точки възпитаниците на Стоян Коцев се изкачиха на трето място във временното класиране и само една точка ги дели от постигането на голямата цел - завръщане в майсторската група. За да триумфират обаче, те трябва в събота да завършат поне наравно с “Несебър” в Слънчев бряг. Мисията не изглежда невъзможна, но нашите футболисти трябва значително да подобрят играта си, за да докажат, че заслужават мястото си в “А” група.

Състави : “Добруджа” - Илчев, Д. Димитров, Кискинов, Флоров, Петров, Йованович, Кичуков /87 - Няголов/, Господинов /48 - Ат. Георгиев/, Генчев /66 - Кънчев/, Желев, Тодоров.
“Септември” - Костов, Порджийски /46 - Пиналов/, Караджов, П. Георгиев, Бечев, Пенев, Ив. Георгиев /58 - Петров/, Вълчев, Велев /75 - Панайотов/, Дичев, Симеонов.
Голмайстори : 1:0 Кискинов /52/, 2:0 Кънчев /83/.
Жълти картони : Йованович /Д/, П. Георгиев /С/.
Главен съдия : Атанас Цанов.
Стадион “Дружба” : 1300 зрители.



 Мнения след мача

Важното е, че победихме

Стоян Коцев, технически директор на ПФК “Добруджа”

Спечелихме мача със “Септември” и това е най-важното. Учуден съм от самото държание на футболистите в срещата, особено през първото полувреме. Нямаше свежест в действията им, а от това следваха доста от проблемите в играта. Щом сме победили, аз съм доволен, но трябва да кажа, че футболистите ни не свършиха почти нищо от тактическите указания. Трябваше да наложим пълна преса от самото начало, но не се получи. Доволен съм от представянето на защитата, но имам доста забележки към нападателите, които пропуснаха много голови положения. Изключително съм доволен от Далибор Йованович, който отлично си свърши работата. Що се отнася до предстоящия мач в Несебър, ще излезем за победа, но ще се стремим и да не допуснем гол. През седмицата ще наблегнем на възстановяването, за да се промени обликът на отбора. Ще направим много сериозно разузнаване на съперника и се надявам, че ще постигнем целта си. Разбира се, ще разчитаме на нашите фенове, които могат много да ни помогнат.


“Добруджа” заслужава да влезе в “А” група

Огнян Абаджиев, старши-треньор на ПФК “Септември”

Искам да благодаря на нашите футболисти, които играха с много желание и показаха добър футбол. Всички те, с изключение на Илиян Симеонов, са възпитаници на детско-юношеската школа на “Септември” и аз съм сигурен, че за много от тях тепърва ще се говори. Нашият отбор показа, че има морал и че не влиза в никакви уговорки. Днес се получи прекрасен мач за стандартите на “Б” група. “Добруджа” е чудесен отбор и заслужава да влезе в “А” група. Искам да отбележа, че той е единственият отбор, който ни надигра в столицата в това първенство. Днес съдиите свириха много добре и аз съм убеден, че ако и в останалите ни срещи реферите си вършеха работата по същия начин, “Септември” нямаше да е сред изпадащите състави, а може би щеше да се бори за влизане в майсторската група.

 


Сходни връзки

Измъчена победа срещу аутсайдера в групата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди