изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:41 EEST
ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ДОБРИЧКИТЕ КАРДИОЛОЗИ    
НовиниНационална среща с международно участие на Българското кардиологично дружество, посветена на рехабилитацията на пациенти със сърдечни заболявания, се проведе на 7 май в курорта “Св.св.Константин и Елена” край Варна.

Идеята за организирането й е на ръководството и специалистите от добричката болница, където за пръв път у нас по проект на партньорството с Шафхаузен е разработена и се прилага на практика специална рехабилитационна програма за болни след инфаркт на миокарда.
По покана на д-р Андре Гредел, ръководител на швейцарското дружество,за участие във форума пристигна проф. Хуго Занер от университетската болница в Берн,представител на европейското кардиологично дружество и специалист със световно признание в тази област. С голям интерес бе посрещнат доклада му на тема “Физическият тренинг при сърдечно болни пациенти”. Д-р Лилия Димитрова от първо вътрешно отделение представи след това опита с пациенти от стартирането на проекта досега /повече от година и половина/ на кардиолозите и рехабилитаторите в МБАЛ–Добрич, които работят в тясно сътрудничество с швейцарските си колеги. Показан бе и видеофилм на тази тема. В последвалата дискусия проф. Занер и присъстващите кардиолози от водещи болници в страната оцениха високо постиженията на добричките медици, които се равняват по световната практика.
На следващия ден швейцарският гост посети МБАЛ – Добрич. Изпълнителният директор на болницата д-р Жанина Калинкова го запозна с дейността на най-голямото здравно заведение в региона и дългогодишното ползотворно партньорство с Шафхаузен. След посещението в рехабилитационния център,кардиологията, ОАРИЛ, рентгеново отделение и Интернет-центъра, проф. Хуго Занер сподели приятната си изненада от нивото на медицината тук и професионализма на добричките колеги, като изрази готовност въпреки своята заетост да продължава в бъдеще още по-активно сътрудничеството с тях.


Елена Бъчварова
 


Сходни връзки

ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ДОБРИЧКИТЕ КАРДИОЛОЗИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди