изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:10 EEST
"ИНДИПЕНДЪНТ" РАЗКАЗВА ЗА ИЗТЕЗАНИЯТА В ЛИБИЯ    
ПолитикаПалестинският лекар д-р Ашраф Хасан, който заедно с петте български медсестри бе осъден на смърт чрез разстрел в Либия, e бил толкова жестоко измъчван, че баща му не могъл да го разпознае.

Това разкрива британският вестник "Индипендънт", цитиран в online изданието в. Стандарт. Общественото мнение било така настроено срещу медиците, че родителите на д-р Хасан не се осмелили да го посетят в затвора в Бенгази от страх да не бъдат линчувани.

В събота в разговор с журналисти за първи път бащата на д-р Хасан - Ахмад Хасан, заяви, че обвиняемите са невинни жертви на зле скалъпен заговор, целящ да прикрие лошите хигиенни условия в държавната болница. "Ашраф бил арестуван на 29 януари 1999. До 30 ноември същата година нямахме информация какво се случва с него. Тогава научих, че е в полицейски участък в Триполи. Разрешиха ми да го посетя за 10 минути. Но така беше измъчван, че не го познах", разказва бащата пред "Индипендънт".

Ашраф бил завръзван към метална рамка на легло с електрически жици, свързани към пръстите на ръцете и краката му. С часове му пускали ток и по гърдите и гениталите. Били го с електрически палки по главата и слабините, изнасилвали го с дръжката на метла, докато не започнал да кърви, постоянно го дрогирали до безсъзнание. 34-годишният доктор бил изкарван в двора и теглен с жица, завързана за гениталите му. Връзвали го да виси с главата надолу, докато не загуби съзнание. Многократно гасели цигари върху тялото му, белезите се виждат и до днес. Били го жестоко през лицето, избити са му три предни зъба.

Някои от сестрите, които получиха същата присъда като д-р Ашраф, също разкриха подробности за мъченията си, а две от тях били изнасилвани по време на разпитите, пише още "Индипендънт".


top.bg
 


Сходни връзки

"ИНДИПЕНДЪНТ" РАЗКАЗВА ЗА ИЗТЕЗАНИЯТА В ЛИБИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди