изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 11:44 EEST
"ПОДПИСКА" ЗА КАПИТАНИТЕ НА ТУРСКИТЕ ГЕМИИ    
ОбществоВърховната касационна прокуратура образува предварителни производства срещу капитаните на двата турски кораба "Ибрахим Реиз I" и "Емин Ага" - Зия Сертер и Якуб Байрам, съобщиха от Окръжната прокуратура в Добрич.

Срещу тях се води разследване по чл. 108 и чл. 270 от Наказателния кодекс. Разследването трябва да установи дали турците са извършили престъпление, като са обругали националния флаг на България и са възпрепятствали органите на властта при изпълнение на служебните им задължения. На двамата капитани е наложена мярка за неотклонение "подписка". Те не могат да напуснат страната, тъй като разполагат само с лични карти, а не с международни паспорти, обясниха за НДТ магистрати. Обсъждан е вариант за налагане на мярка "парична гаранция", но се оказало, че целият екипаж на двете гемии разполага с общо около 100 долара.
Припомняме, че турските гемии бяха задържани с общо 19 души на борда на около 30 мили източно от Шабла, след няколко часово преследване и предупредителни изстрели от граничните катери. На борда на гемиите бяха открити 86 мокри рибарски мрежи. Лодките бяха с издигнати само български флагове, а имената им бяха скрити с чували. Преди задържането им турските рибари изхвърлили 50 чувала и голям дървен сандък. При опитите няколко дни по-късно чувалите и сандъкът да бъдат открити, канадският сонар "сдаде" багажа.
Районната прокуратура в Каварна излезе със становище, че няма данни за престъпление според българските закони и отказа да образува предварително производство. Няколко дни по-късно такова бе образувано от Върховната касационна прокуратура.
 


Сходни връзки

"ПОДПИСКА" ЗА КАПИТАНИТЕ НА ТУРСКИТЕ ГЕМИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди