изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:08 EEST
ДЕЛОТО В ЛИБИЯ: ЛИБИЙЦИТЕ ЗАПОЧВАТ МРЪСНИШКА ИГРА    
ПолитикаСемейството на професор Червеняков, който е в Либия, от няколко дни няма никаква връзка с него


Семейството на професор Червеняков, който е в Либия, от няколко дни няма никаква връзка с него

Проф. Червеняков, бащата на ексминистър Младен Червеняков наистина е в Либия и семейството му от няколко дни няма никаква връзка с него, съобщи за Агенция “Фокус” Илияна Йотова, ръководител на пресцентъра на БСП. Професор Червеняков е работил преди години в Либия, а сега е заминал там на частно посещение. Синът му и семейството му се опитват да се свържат с нашето посолство в Триполи, за да получат повече информация.

Още вчера МВнР е информирало президента, че в Либия са възникнали проблеми с двама български лекари, съобщи за Агенция “Фокус” Георги Димитров, съветник на държавния глава. По непотвърдена информация единият лекар е бащата на бившия министър на правосъдието Младен Червеняков. Вторият е Антон Цолов Ботев, за когото Министерството на външните работи официално потвърди, че е обвинен от близките на починала либийка за неправилно лечение.
Информацията е била, че срещу тях са повдигнати граждански искове, но лекарите не са задържани. Георги Димитров заяви, че между двата случая най-вероятно няма връзка. Единственото, което е тревожно за нас, е да не се развива антибългарска кампания в Либия, особено в контекста на събитията, които се случиха след произнасянето на присъдата срещу българските медици, коментира Димитров.

От българското посолство в гр. Триполи по-рано днес съобщиха, че са получили информация относно случай с обвинен български лекар на работа в болница в гр. Мсалата (на 120 км от Триполи). Първоначалните данни говорят за следните обстоятелства: на 26 април т.г. в болницата на града постъпва по спешност либийска гражданка в състояние на клинична смърт вследствие на тежки увреждания – 12 счупени ребра, кръвоизлив в перикарда и белия дроб и др. Въпреки това дежурният лекар – българският гражданин Антон Цолов Ботев, е предприел действия за реанимацията на пострадалата, но без резултат.

По жалба на близките на починалата е образувано дело, по което първоначално д-р Ботев е разпитан като свидетел, но впоследствие е привлечен като обвиняем за неправилни действия по лечението на пациентката.

Досега българският лекар не се е свързал лично с посолството и не е поискал съдействие. Планира се посещение на българския консул С. Янков в гр. Мсалата за изясняване на случая.

ФОКУС/НДТ
 


Сходни връзки

ДЕЛОТО В ЛИБИЯ: ЛИБИЙЦИТЕ ЗАПОЧВАТ МРЪСНИШКА ИГРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди