изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:31 EEST
ЛИБИЯ ЗАДЪРЖА И ПРОФ. ПЕТЪР ЧЕРВЕНЯКОВ    
НовиниБТВ съобщи, че хирургът проф. Петър Червеняков има забрана да напусне Либия

Това сочи предварителната информация на външно министерство. Професор Петър Червеняков, който е баща на бившия министър на правосъдието Младен Червеняков, е вторият български лекар, срещу когото има подадена жалба в Либия. За лекарска грешка вчера бе обвинен и друг български лекар - доктор Антон Ботев, съобщи посолството ни в Триполи.

Късно снощи Министерството на външните работи официално съобщи, че по жалба на роднините на починала пациентка е образувано дело срещу доктор Антон Цолов Ботев, който работи в град Мсалата.

Детайлите около проблемния случай, свързан с професор Петър Червеняков, засега не са известни. От семейството на доктор Червеняков казаха, че всички информации за граждански иск срещу него са спекулации и слухове. От няколко дни близките му не могат да се свържат с него нито в болницата, където работи, нито в дома му.

Проф. Петър Червеняков е един от най-известните гръдни хирурзи в България. Той работи от около 10 години в една от най-елитните болници в Либия. У нас проф. Червеняков е работил в Болница за белодробни заболявания.

Снощи от посолството ни в Триполи съобщиха, че в Либия за лекарска грешка е обвинен и друг български лекар - доктор Антон Цолов Ботев, който работи в град Мсалата. Срещу него е повдигнат граждански иск, но не е задържан. Министерството на външните работи съобщи обстоятелствата: на 26 април в болницата в град Мсалата по спешност е постъпила 82-годишна либийска гражданка в състояние на клинична смърт вследствие на тежки увреждания. Въпреки това дежурният лекар - доктор Антон Ботев, е предприел действия за реанимацията на пострадалата, но без резултат. По жалба на близките на починалата е образувано дело. Първоначално д-р Ботев е разпитан като свидетел, но по-късно е привлечен като обвиняем за неправилни действия при лечението на пациентката.
 


Сходни връзки

ЛИБИЯ ЗАДЪРЖА И ПРОФ. ПЕТЪР ЧЕРВЕНЯКОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди