изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:44 EEST
ЛЕГИЯ ЩЕ ИЗБЕРЕ ПРЕЗИДЕНТА НА СЪРБИЯ    
ПолитикаСпециално за "Нова добруджанска трибуна" от Balkan Media Agency, Зоран Милошевич: Разпитът в съда на Милорад Лукович Легия най-вероятно ще повлияе решително на президентските избори в Сърбия на 13 юни


Предаването на Легия и неговото свидетелстване пред Специалния съд ще повлияе на рейтинга на тримата водещи кандидати за президент на Сърбия - Томислав Николич, Борис Тадич и Драган Маршичанин, както и на крайните резултати от изборите за държавен глава. Политици и анализатори твърдят, че предстоящият разпит на Легия ще донесе негативен рейтинг на партиите, чиито членове са имали някаква връзка с него, заявява Зоран Лучич от Центъра за Свободни избори и демокрация. Той допълва, че рейтингите на кандидатите ще се променят в зависимост от това, което Легия ще говори пред съда. Ако той спомене име на някой кандидат или само на партия, то резултатите за тях ще са отрицателни. Ако някоя партия иска да си припише заслуга за предаването на Легия, то резултатът също ще бъде отрицателен, коментира Зоран Лучич.

Предполага се, че настоящото правителство на Сърбия ще представи предаването на Легия за свой голям успех. Гласоподавателите обаче смятат, че щом Легия се е предал сам, то между него и правителството има сключено някакво споразумение. Ако полицията беше арестувала сама Легия, то тогава правителството на Кощуница щеше да има голям успех. В тази насока е и мнението на министъра на вътрешните работи на Сърбия Драган Йочич, който определя предаването на Легия като голям успех не за политиците, а за полицията.

Ако Легия обвини някой от предходното правителство (на Джинджич и Живкович), това ще рефлектира негативно на рейтинга на кандидат-президента Борис Тадич от партията Демократска странка. В този случай подкрепата към Драган Маршичанин от партията на Кощуница - Демократска странка на Сърбия, и Томислав Николич от Сръбска Радикална странка на Шешел ще нарасне.

Зам.-председателят на Социалистическата партия Ивица Дачич, който също е кандидат-президент, споделя, че свидетелстването на Легия в съда не може да повлияе на неговия рейтинг и той не се притеснява от това какво ще каже Легия. Според него ако някой трябва да е притеснен, то това е бившата власт – на Джинджич и Живкович, които най-вече искат Легия мъртъв и най-вероятно изпитват голям страх от неговото свидетелстване. Радикалите също смятат, че всичко това няма да попречи на техния кандидат за президент Томислав Николич.

Според запознати Легия притежава касети с видеоматериали и други документи, с които ще докаже, че няма връзка с убийството на Джинджич, но с тях ще излязат наяве други факти. Коментарът на пресаташето на Специалния съд Мая Ковачевич-Томич бе, че Легия първо трябва да предостави тези материали чрез адвокатите си на съда, той да провери да не са фотомонтажи и доколко са истински. По закон Легия има право да изнесе всички материали, с които разполага, допълва Мая Ковачевич.

Министърът на правосъдието на Сърбия Зоран Стойкович заяви по Националната телевизия на Сърбия, че по закон Милорад Лукович Легия няма право да се ползва от статута на “свидетел под защита”. В момента има група, която работи за изменението на Закона за защита на свидетеля, но правосъдният министър разяснява, че това няма връзка с Легия, тъй като тези промени се правят още преди неговото предаване.

Странно е обстоятелството, че нито една медиа не е успяла да снима предаването на Легия и отвеждането му в полицията, а оттам - в Централния затвор в Белград...
 


Сходни връзки

ЛЕГИЯ ЩЕ ИЗБЕРЕ ПРЕЗИДЕНТА НА СЪРБИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди