изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:12 EEST
ОХРАНИТЕЛ ПРЕДЛАГА МЕРКИ ЗА ПО-СПОКОЙНОТО ПРЕСИЧАНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ    
ОбразованиеЗа съдействие към редакцията на НДТ се обърна Георги Георгиев, работещ като охранител в СОУ "Св. Климент Охридски".

Той посочи, че изключително трудно се осъществявало в момента пресичането на уличното платно до училището отстрана на учениците по ред причини. Сред тях г-н Георгиев изтъкна, че платното се намирало само на 150 см от двора, не било достатъчно широко, липсвали маркировки, пътни знаци и т.н. Освен това в определени часове на деня, които съвпадат с идването на учениците, движението по бул. "Русия" било особено интензивно.

Често ученици от по-малките класове се озовавали внезапно пред превозни средства и "по някаква щастлива случайност не е убито невинно дете". След местните избори през 2003 г. Г. Георгиев се срещал три пъти с кмета Детелина Николова и тя го уверила, че ще бъдат взети мерки. Според, г-н Георгиев обаче, резултат все още няма.

Той предлага на улиците около училище "Св. Кл. Охридски" да бъдат поставени хоризонтална маркировка и знаци, уличното платно да се промени в еднопосочно, за да се намали потока на МПС, както и да бъде отворен нов път пред блок N 15 на жк "Дружба", по който да минават автомобилите към болница "Авицена" и квартала.
 


Сходни връзки

ОХРАНИТЕЛ ПРЕДЛАГА МЕРКИ ЗА ПО-СПОКОЙНОТО ПРЕСИЧАНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди