изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:49 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи с страната

***** 11 май 2004
София. 60 дози хероин и още 30 дози амфетамин и амфетаминови таблетки са открити вчера при специализирана полицейска операция на служители от Пето РПУ. В кв. „Х.аджи Димитър” те спират за проверка лада, управлявана от известния на полицията Методи Й. /32 г./. При последвала проверка на автомобила спецполицаите откриват тайник, в който са укрити два плика и няколко пакетчета с дрогата. Заловеният пласьор, който вече е осъждан, е задържан под стража, и е предаден на следствието. При подобни обстоятелства е заловен и Виктор Н. /19 г./. Той е засечен от полицаи на Четвърто РПУ на бул. „Черни връх”. В него намират пакетчета с марихуана и амфетамин. След 24-часов полицейски арест, той също е предаден на следствените служби.

Автокрадец-гастрольор е задържан от служители на Шесто РПУ. Иван С. /37 г./ от Долни Дъбник, регистриран за различни престъпления, успял да „се уреди” с л.а. „Форд Сиера”, собственост на столичанин. Срещу него е образувано дознание, взета му е мярка за неотклонение „парична гаранция”. Негови „колеги” са заловени в ж.к. „Свобода”, след навременен сигнал на граждани. Служители на Второ РПУ спипали Симеон Н. /31 г./ и Антон М. /32 г./ малко след като успели да отмъкнат два радиокасетофона от „Нисан” и „Рено 19”. Криминално проявените шетали по неохраняеми паркинги в комплекса и „хвърляли око” на паркираните пред жилищни кооперации коли. При обиск в тях, служителите на реда открили двата радиокасетофона. След изтичане на срока за полицейското задържане на двамата е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция”.

Видин. При специализирана полицейска операция на служители от регионалната дирекция са задържани Георги М. /22 г./, Захари К. /35 г./, Момчил П. /21 г./, Йордан П./ 23 г./, Милен Р. /30 г./, Гриша Г. /36 г./ и Виктор Н. /26 г./.Това става снощи около 22.30 часа в землището на с. Арчар. Полицаите залавят видинската група докато разкопавала с трактор в „Античен град Рациария”. Срещу незаконните иманяри е образувано следствено дело.

Пазарджик. За 24 часа в РПУ-Пазарджик са задържани Димитър Ш. /26 г./ и Митко В. /37 г./ от с. Динката. Вчера, два часа след полунощ, автопатрул от районното управление обхождал маршрута си, когато забелязал, че двама мъже разтоварват спрял микробус „Форд Ескорд”. Оказало се, че малко преди това апашите „атакували” напоителни системи на с. Памидово и оттам откраднали ПВЦ-тръби. Димитър Ш. и Митко В. са задържани за 24 часа. Щетите тепърва ще се изясняват.

ДНСПАБ. Осем противопожарни автомобила, аварийно-спасителна кола и линейка бяха на място след подаден сигнал за пожар в района на бившия мотокарен завод „Средец”. Граждани алармират в столичната пожарна в 10.56. Минути по-късно огнеборците вече гасят пламъците, обхванали 60 квадратни метра дървена конструкция, изградена за складово помещение на столична фирма. Пожарът бързо е потушен. От инцидента няма пострадали хора. Предстои изясняване на причините, довели до инцидента.

Русе. 80-годишна жена от Русе станала жертва на измама и кражба. Вчера около 10.30 часа неизвестен мъж позвънил на вратата на жилището й в русенския квартал "Изток". Той се представил като търговец, който предлага евтино олио и захар и обяснил, че търси нейна съседка, заявила вече известно количество от продуктите "на сметка". Жената поканила непознатия в дома си и решила да се възползва от добрата оферта – направила поръчка за доставка от евтините продукти. За да плати, тя извадила плик от шкафа в стаята и мъжът забелязал, че в него има още пари. Последвал вече известният ход - хитрецът помолил за чаша вода и докато домакинята се суети в кухнята, непознатият изчезва с остатъка от парите. Така възрастната жена се простила с 3000 лева, 100 щатски долара и 100 евро.

***** 10 май 2004
Сливница. С полицейска мярка за 24 часа в РПУ-Сливница бил задържан Миладин И. /21 г./ от София. На 08.05. около 09.00 часа автопатрул проверил в с. Гълъбовци автомобил “Ситроен”. При проверката е установено, че водачът е употребил алкохол – тестът показал 2,12 промила. Миладин И. не представил свидетелство за правоуправление и регистрационен талон на управлявания от него автомобил. Полицаите установили, че колата е открадната на 06.05. в района на Девето РПУ-СДВР. Миладин И. е обявен за общодържавно издирване с телеграма на ДНСП от октомври 2003 г. При обиска в него бил открит и иззет контактен автомобилен ключ от колата, предмет на кражбата. По случая се води бързо полицейско производство. Уведомена е Районна прокуратура-Сливница.
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди