изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:20 EEST
ЛИБИЙЦИТЕ ОБВИНИХА ЧЕТИРИМА ДОКТОРИ ОТ ЕКИПА НА ПРОФ. ЧЕРВЕНЯКОВ В... НЕМАРЛИВОСТ    
Спорт В Либия българските медици вече нямат гарантирана сигурност

Четирима от екипа на проф. Червеняков нямат право да напускат Либия заради граждански иск към тях за лекарска грешка от либийско семейство. Забраната се отнася и за самия професор, който от 10 години работи в Либия.

Все още няма данни за имената на четиримата медици, на този етап те не са се обърнали към посолството, поясни зам. министър Грънчарова. По думите й четиримата имат само забрана да напускат страната от март, за която са разбрали в началото на май, но не и обвинения. Самият Червеняков е разбрал за забраната да напуска Либия на 8 май и веднага е информирал посолството. В момента той е на територията на мисията. Наш консул ще пътува до Тархуна, за да се информира за случая.

Пред Дарик радио депутатът Младен Червеняков каза, че към баща му няма отправени обвинения и само е бил помолен да не напуска страната до приключване на делото. Той отрече баща му да е сред приближените на либийския лидер Муамар Кадафи.

Проф. Червеняков е само свидетел по дело срещу други лекари, заявиха и с факс от БСП и обявиха всяка друга информация за спекулативна.

Според информация на Дарик радио обаче той също е обвиняем заедно с другите трима лекари и медицинската сестра заради немарливост. Четиримата от екипа му оперирали жена, която получила инфекция след като била забравена марля в тялото й при секцио. По-късно професорът прави втора операция и спасява живота на жената, но по съвет на либийски лекари пациентката завела граждански иск срещу българите, съобщава Mediapool.

Около 5000 българи работят в джамахирията, но само около 2000 са регистрирани в посолството ни.
 


Сходни връзки

ЛИБИЙЦИТЕ ОБВИНИХА ЧЕТИРИМА ДОКТОРИ ОТ ЕКИПА НА ПРОФ. ЧЕРВЕНЯКОВ В... НЕМАРЛИВОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.68 секунди