изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:14 EEST
"ИЗБЕРЕТЕ" - КРАДЦИ НА ИНФОРМАЦИЯ    
ОбществоКолегиалността е един от стълбовете на журналистиката. Поне защото всеки признат от обществото журналист знае колко усилия, отговорности, труд и пари струва информацията. За съжаление, в "Нова добруджанска трибуна" бяхме крайно неприятно изненадани от добричкия вестник "Изберете", по-скоро от определящите се за журналисти и работещи в него хора. Надявахме се да получим извинение поне по телефона, но и това не стана. Затова искаме да кажем на читателите си, че не бива да остават с впечатление, че журналистите на вестник "Нова добруджанска трибуна" /печатното и електронното издание/ работят за "Изберете", след като четат в него едни и същи или части от материали, публикувани едновременно или с ден закъснение.

Преди два месеца възстановихме електронното си издание. За да бъдем в услуга на добруджанци, живеещи в други области на България или в чужбина, пускаме в изданието си почти всички публикации в печатното си издание, включително и малките обяви. Работещи в "Изберете", надяваме се без знанието на собственика на изданието Петко Петков, вземат каквото им хареса или им е удобно и го публикуват във вестника си, гордеещи се, че с това правят съвременна журналистика. Смешно е, че преписват и част от малките обяви. Твърдим това, защото се случи с обява на наша колежка, публикувана единствено в нашия си вестник.

Колеги от "Изберете", предполагам, знаете, че с преписването на чужди информации или други журналистически материали вие просто сте подсъдни - поне според закона за авторското право. Не правете това и с електронното издание "Балчик Инфо", подписвайте го, когато вземате от него информация и със запетайките. Така се прави и с другите електронни и печатни издания, с радиата и вестниците. Уважавайте колегите си и не ги крадете безогледно. Информацията струва пари и понеже нито ви се дават пари за нея, нито пък правите усилия сами да си я набавите, простичко и ясно казвайте чия информация ползвате и от кое издание. Другото е просто кражба. Ако не сте съгласни с мен, нека се видим в съда и да видим там кой е прав и кой е крив.

Извинявам се на читателите на вестник "Нова добруджанска трибуна", че ги занимавах с проблем на журналистическата гилдия на Добричка област.

Димитър Дуков


.
 


Сходни връзки

"ИЗБЕРЕТЕ" - КРАДЦИ НА ИНФОРМАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди