изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:47 EEST
Отпуснете душата, за да си почине и тялото!!!    
ЛюбопитноЗа да прогони човек умората, не е нужно да ходи на море или планина. На много от нас предстои дълго лято без почивка на море или планина. Досадно е наистина, но не е беда.

Има различни начини човек да отдъхне добре, без това да му струва нещо.
1. По мързелувайте - зарежете всякаква "важна работа" и забравете проблемите. Щом се чувствате уморени, полага ви се да по лентяйствате. Не посягайте дори към книгите. Безделието дава възможност на човек не само да се отпусне физически, но спомага за бързо постигане на душевно равновесие.
2. Не правете планове - вкусете от удоволствието да се оставите да ви влече течението на живота. Започвайте деня без никакъв предварителен план. Правете това, което ви хрумне............
3. Усамотете се - нищо не прогонва така бързо умората, както спокойствието. Ако това ли липсва в къщи потърсете усамотение навън. Може да се поразходите по улиците, да посетите театрална постановка или да изпиете едно кафе сама...... Скоро ще забележите как благотворно ви се отразява това, че не е нужно да се съобразявате и да реагирате на поведението на друг човек.
4. Намерете своето кътче - всеки човек открива някакво място, където се чувства най-уютно: фотъоил у дома, шезлонг на терасата, хамак в градината или пейка под старо дърво в близкия парк. Прекарайте повече време в своя любим кът.
5. Мечтайте - позволено е да развихрите въображението си на воля. Представете си как прекарвате отпуската си на морския бряг или на планина, че сте на околосветско пътешествие... А защо да не по-мечтаем и за любовна авантюра? Приятните фантазии пораждат положителни емоции, а какво по-добро от това.
6. Разхождайте се - възползвайте се от всеки слънчев ден и час. Ще е чудесно, ако излизате често сред природата. Излегнете се върху зелената трева, разпрострете ръце и нозе... Опитайте се да попиете с очите си небесната синева. Почувствувайте с всяка клетка на тялото топлината на слънчевите лъчи.
7. Погледнете света с очите на дете - спомнете си как сте възприемали света в детството си. Забелязали ли сте, че децата като че ли виждат повече от нас, възрастните. те се впечатляват от неща, които ние подминаваме с безразличие. Наострете отново сетивата си за живот - колко интерес и богат е той!!!!!!!
 


Сходни връзки

Отпуснете душата, за да си почине и тялото!!! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди