изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:43 EEST
БАНИЦА С ЯБЪЛКИ    
КулинарниПРОДУКТИ: за тестото — 300 - 400 г брашно, 1 чаена чаша вода, 1 яйце, 1 супена лъжица оцет, 2 супени лъжици олио, щипка сол; 200 г масло за намазване на корите; 50 г пудра захар за поръсване; плънка — 500 г ябълки, 1 чаена чаша захар, 1 чаена лъжичка канела, 1 чаена чаша орехови ядки.

ПРИГОТВЯНЕ: От брашното, водата, солта, яйцето, оцета и олиото се замесва тесто. Разделя се на 6 части, всяка от които се разточва на по-дебела пита, намазва се с поразтопено масло (може и мас), прегъва се, пак се намазва с масло и така, докато се получи една малка питка. По този начин се приготвят и другите коря и се оставят на студено. След половин-един час се разточват кори (с дебела точилка руло), колкото е дъното на правоъгълната тава, намазана с мазнина. Върху всяка кора се поръсва разтопено масло. В средата (върху третата кора) се поставя плънката, приготвена от обелените и настъргани ябълки, размесени с канелата, захарта и счуканите орехи. Баницата се поръсва с масло, нарязва се на парчета и се пече. Поднася се студена, поръсена с пудра захар.
 


Сходни връзки

БАНИЦА С ЯБЪЛКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди