изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:48 EEST
90 ГОДИНИ ХОР "ЧЕРНОМОРСКИ ЗВУЦИ"    
КултураНа 11 май в Балчик се състоя юбилейният концерт на хор "Черноморски звуци" с главен диригент Валентина Георгиева и диригент Севдалина Сивкова.

Тържеството се проведе под патронажа на кмета на града Красимир Михайлов, който в приветствието си подчерта голямата заслуга на този самодеен колектив за духовното и културно издигане на града през годините и връчи поздравителен адрес от името на Общинския съвет. Поздравителни адреси връчиха и гостите на концерта - проф. Емил Янев зам.-председател на Съюза на музикалните и танцови дейци. Той поднесе и наградата на Съюза "Златна лира"; Борис Семерджиев зам.-председател на Хоровия съюз, който връчи награда "Златен плакет"; проф. Марин Чонев диригент на хор "Морски звуци" - Варна, Захари Медникаров - диригент на хор "Добруджански звуци" - Добрич, представител от националния център за музика и танц към Министерството на културата. Стоян Стойков и Милен Николич от името на македонските и сръбски композитори и диригенти. Поздравителни адреси връчиха и много диригенти и представители на хорове от страната. Концертът започна с песента "Страната на музиката" от Илка Куишчисто, изпълнение заедно с детския хор. Дамския състав, носител на златен медал на фестивала за обработен фолклор в Барселона, изпя "Пиленеце пее, говори" от Кр. Кюркчийски. От същия композитор смесения състав изпълни "Руфинка болна легнала".
Върхът на музикалната програма бе изпълнението на "Хабанера" из операта "Кармен" на Бизе от именитетата ни оперна певица Александрина Милчева заедно със смесения хор. Детският хор изпълни отделна програма от български композитори. Накрая двата хора и бивши хористи изпяха химна на Кирил и Методий, "Родна песен нас навек ни свързва" и "Многая лета".
Атанас ВАСИЛЕВ
 


Сходни връзки

90 ГОДИНИ ХОР "ЧЕРНОМОРСКИ ЗВУЦИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди