изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:24 EET
“ЛИТЕКС” ТРИУМФИРА С КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ    
СпортЛовешкият “Литекс” спечели купата на България по футбол, след като в сряда победи във финала ЦСКА с 6:5 след изпълнение на дузпи.

В редовното време и в продълженията резултатът бе равен - 2:2. “Литекс” откри резултата в 39-та мин. с попадение на Живко Желев. Бразилецът Жоао Карлос изравни в 57-та мин., а Емил Гъргоров изведе “армейците” напред в 72-та мин. Пет минути преди края на редовното време Мурат Хидует прати за втори път топката в мрежата на “червените” и мачът отиде в продълженията. В герой на мача, игран на стадион “В. Левски”, се превърна вратарят на ловчанлии Здравко Здравков, който изигра блестящи 120 минути, а след това спаси последователно четири дузпи. Това е втората победа на “Литекс” в турнира за Купата, след триумфа през 2001 г. Сега отборът стигна до успеха, въпреки че през цялото второ полувреме и в продълженията бе с 10 души заради червен картон на Тиаго Силва. В същото време футболистите на ЦСКА, които имаха превъзходство почти през целия мач, разочароваха не само своите фенове, но и легендата на родния футбол Христо Стоичков, който бе сред ВИП - гостите в ложата на “Васил Левски”.
 


Сходни връзки

“ЛИТЕКС” ТРИУМФИРА С КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди