изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:47 EEST
ЗРЕЛИЩНО РАЛИ В ДОБРИЧ    
СпортНа 29 май в Добрич ще се проведе автомобилното състезание
“СПРИНТ 1/4 МИЛЯ – ДОБРУДЖА”.

Организатори са членовете на сдружение “АУТО-ГУРУ” град Добрич. Мястото на състезанието е пътната отсечка между “детелината” след “Сердика 90” и “Калиакра” и кръговото кръстовище по пътя за Генерал Тошево, а началният час – 10:00.
Този вид състезание е доста популярно сред любителите на автомобилните надпревари, но в повечето случаи се е провеждало полулегално. Спринт на 1/4 миля /402 м/ за първи път ще се проведе в нашия град, като организаторите са се постарали това да стане по напълно законния начин. Получено е разрешението на Община град Добрич, както и съдействието на МВР/КАТ и ППО/ и “Бърза помощ”.
Любителите на екстремните скорости ще могат да запълнят празнината, останала след преместването на рали “Албена” в другия край на България. В “лудата отсечка” по предварителни данни ще се включат над 50 автомобила от цялата страна. Организаторите очакват и над 3000 зрители от града и региона да проследят автомобилната надпревара.
В часовете преди започване /8-10 ч./ и след приключване на състезанието /15-16 ч./ ще бъдат осигурени по-голям брой тролейбуси за извозване на зрителите. Лични автомобили няма да бъдат допускани в района на състезателното трасе. То ще бъде затворено за движение от 8 до 16 часа в деня на надпреварата. Зрителите, решили да пътуват с личните си МПС-та, ще трябва сами да се погрижат за тяхното паркиране и охрана. Автомобилният трафик от и към град Добрич ще бъде отклоняван по обиколни маршрути.
Организаторите от сдружение “АУТО-ГУРУ” канят всички любители на автомобилния спорт да посетят това първо по рода си състезание в нашия град. Едновременно с поканата им отправят и молба да спазват всички указания на контролните органи и съдийската бригада, за да не се създават проблеми както по организацията,така и по самото протичане на надпреварата.
Гражданите на Добрич, желаещите да се включат като състезатели, могат да получат повече информация от организаторите на телефон 0898/3-16-140.
НДТ
 


Сходни връзки

ЗРЕЛИЩНО РАЛИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди