изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:59 EEST
ОБСЪЖДАТ ПРОГРАМАТА ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА МАЛЦИНСТВАТА    
ПолитикаОбсъдена бе програмата за работа на Общинския съвет по етнически и демографски въпроси за интеграция на етническите малцинства в Добрич.

Справката сочи, че в града турците са 8002, а циганите - 3379. На заседанието в кметството стана ясно, че се предвижда да бъдат създадени работни групи, които да работят по следните направления - здравна култура, образование, култура и младежки дейности, икономическо развитие, заетост и социално подпомагане, обществен ред и права на гражданите, уеднаквяване на социално битови средства. Програмата за интерграцията на етническите малцинства 2004-2007 е открита за предложения. Предстои ОбС да одобри програмата.
В Националния съвет по етнически въпроси е представен проект за канализация на кв. “Изгрев” в раздел здравеопазване. Предвижда се да се кандидатства и с още проекти, които биха помогнали за интегрирането на малцинствата. Обсъжда се в Добрич да бъдат реализирани часове по СИП “Фолклор без граници”, в който да учат не само представители на малцинствата.
По данни на НСИ, Поделение ТСБ - Добрич, от преброяването на населението през 2001 година етническата структура на града освен българи, които са над 86 000 души, турци и роми влизат още, руснаци, татари, арменци, украинци, гагаузи, гърци, кюрди, поляци, македонци, румънци, черкези, албанци, араби, сърби, немци, унгарци, чехи, евреи и виетнамци. НДТ
 


Сходни връзки

ОБСЪЖДАТ ПРОГРАМАТА ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА МАЛЦИНСТВАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди