изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:55 EEST
ТЪРСЯТ РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА СПОРТНИТЕ КЛУБОВЕ    
СпортДетелина Николова се запозна с проблемите на клубовете и техните предложения за разрешаването им

Кметът на града Детелина Николова се срещна с представителите на спортните клубове в Добрич. Тя запозна президентите, треньорите и членовете на управителните съвети на спортните клубове в Добрич с двата проекта, които са представени в ММС, за реконструкцията на залите "Добротица" и "Русалка". Градоначалникът поиска да се запознае с проблемите на отборите, за да може да бъдат поставени в спортното министерство. Наскоро в централните медии бе обявено, че Васил Иванов - Лучано започва обиколка из цялата страна. Очаква се по време на неговата визита в Добрич той да получи исканията на представителите на спортните клубове в писмен вид . Основните трудности са липса на отопление в залите през студените месеци, наличие на достатъчно финанси за участия на повече състезания през годината, липса на критерии за разпределение на парите, предвидени за спортните клубове. Някои се оплакаха, че шеста година развиват дейност, а след тренировка състезателите нямат къде да се изкъпят. Беше предложено да се направи съвместно ООД между Общината и клубовете, както е АД-то с ПФК “Добруджа”. Отговорът бе, че това трудно може да стане. Направено бе предложение ОСК “ДФС Добруджа” да стопанисва паркинга пред Стоматологията. “Ако някой от съветниците влезе в спортните зали, няма да стои и 15 минути, заради студовете и влагата. При вземането на решение за спорта, нашите съветници разсъждават запалянковски. Истината е, че трябва да се обърне повече внимание на спортното училище”, каза Ради Калчев - секретар на ОСК “ ДФС Добруджа”.
Кметът Детелина Николова заяви, че Общината залага на масовия спорт и поиска предложенията на клубовете в писмен вид в понеделник, за да може да ги предостави на ММС. В края на срещата експертът по спорта в областта Милен Петров раздаде договорите за лицензиране на дейността на клубовете.
Спортистите помолиха да се побърза с разпределението на парите от хазната на Общинския съвет, предвидени за спорта, защото повечето от републиканските първенства вече се провеждат.
Детелина Николова дори заяви, че има голямо желание Добрич да бъде домакин на колкото се може повече републикански първенства. НДТ
 


Сходни връзки

ТЪРСЯТ РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА СПОРТНИТЕ КЛУБОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди