изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-19 @ 08:33 EEST
ГРАНТОВИ СХЕМИ ДО 20 000 ЛЕВА ЩЕ ОТПУСКАТ ЗА АЛТЕРНАТИВНА ЗАЕТОСТ    
ОбществоEкип от специалисти по проекта "Алтернативна заетост", финансиран от програма ФАР, вчера бе на посещение в Добрич. В него участват консултантите Стен Линдеберг и Владимир Павлов.На среща с областния управител Иван Иванов те са обсъдили възможността за успешен старт на проект BG 2003*004-973.11.01 "Алтернативна заетост". Той ще се реализира в девет области, които включват 80 общини. В тях трябва да бъдат обучени и подпомогнати за стартиране на нов бизнес 1600 души. Експертите обсъждат старта на проекта с представители на областните управи, бюрата по труда, държавни и общински структури в Северозападния и Североизточен район на планиране. Целта на проучването им е да се оценят потребностите и възможностите за избор на видове алтернативен бизнес. Въз основа на това проучване Управителният съвет на проекта ще одобри избраните форми на бизнес, които ще бъдат подпомагани от "Алтернативна заетост". Предвижда се проучването да приключи до 31 юли.
В Добричка област стартът на проекта ще е в края на октомври. На срещата вчера областният управител е представил приоритетите на областта и е обобщил информацията за възможни проекти в сферата на селското стопанство - пчеларство, зеленчукопроизводство и преработка, поливно земеделие, билкопроизводство, както и в сферата на туризма - културен, селски и екотуризъм, съобщиха от пресслужбата на областната управа.
Среща по програма "Алтернативна заетост" се проведе вчера и в дирекция "Бюро по труда" в Добрич с участието на директора й Васил Сивков и екипа от специалисти по проекта, експерти от Бюрото по труда. В. Сивков обясни, че проектът е в предпроучвателен период, който ще приключи на 31 юли. "Целта е да се проучи къде могат да бъдат насочени грантовите схеми за финансиране, които са до 20 000 лева и са за стартиране на дребен и среден бизнес" - коментира той. Според директора на ДБТ, в нашия регион такова финансиране може да бъде насочено приоритетно в сферите на туризма, селското стопанство, транспорта и услугите. По време на разговора С. Линдеберг е останал доволен от погледа на експертите от "Бюрото по труда" върху пазара на труда и развитието му.
 


Сходни връзки

ГРАНТОВИ СХЕМИ ДО 20 000 ЛЕВА ЩЕ ОТПУСКАТ ЗА АЛТЕРНАТИВНА ЗАЕТОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди