изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:56 EEST
ДОБРИЧКА ОБЛАСТ С НАЙ-МНОГО ОДОБРЕНИ ИДЕИ ПО "ПРОЕКТ 100"    
ОбществоМакар и трети сред четирите области, включени в проекта на Министерството на икономиката, Добричка област е първа с 87 одобрени идеи

След първия кръг от реализацията на пилотния "Проект 100" на Министерството на икономиката, който се реализира от Бизнесцентровете по програма JOBS, стана ясно, че от Добричка област има 87 одобрени кандидати. Това съобщи за НДТ ръководителят на центъра Светлана Янакиева.
Проектът, който цели създаване на конкурентносбособни стартиращи фирми чрез цялостна помощ, се реализира пилотно в областите Силистра, Добрич, Видин и Шумен. Той стартира след Великден.
В първия кръг, чийто краен срок бе края на април, в Бизнесцентъра в Добрич бяха подадени общо 2880 заявки. По този показател центърът в Добрич е бил едва трети от четирите. След разглеждане на всички идеи от специална комисия, тук има най-много одобрени. Първата група от 40 кандидати започна обучение, което продължава в периода 11-28 май. След това те ще трябва да разработят бизнесидеи. В началото на юли ще стане ясно кои от тях ще бъдат одобрени и ще получат грантове по проекта на Министерството на икономиката. Припомняме, че безвъзмездната сума може да бъде от 5 до 15 хиляди лева.
Кандидатите за участие в "Проект 100" са от цялата област. Сред тях има безработни, наемни работници и хора, които вече се занимават с бизнес. Идеите им са за развитие на производство, услуги, туризъм.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧКА ОБЛАСТ С НАЙ-МНОГО ОДОБРЕНИ ИДЕИ ПО "ПРОЕКТ 100" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди